Hyde park - Zvýšení minimální mzdy žádnou tragédií nebude


07. 01. 2020  00:41     Miroslav Zeman     komentáře (0)

HYDE PARK - Čtenář kritizuje zvyšování minimální mzdy. Jedná se prý o levicový diktát vlády, kolik mají zaměstnavatelé platit svým zaměstnancům. Povede to prý jen k vyšší nezaměstnanosti a krachu malých podnikatelů.

Hyde park - Zvýšení minimální mzdy žádnou tragédií nebude




14 600 korun. Tolik bude činit od roku 2020 minimální mzda v České republice. Proti předchozímu roku se zvýši o 1 250 korun. Nejhůře placení lidé si tak polepší téměř o 9 procent.

Minimální mzda roste v poslecních letech raketovým tempem a její růsty atakují každý rok hranici 10 procent. Ještě v roce 2013 přitom činila minimální mzda pouhých 8 000 korun. Za šest let se její hodnota přiblížila téměř dvojnásobku této částky.

Komentář Vladana123:

Nemůžu neragovat na číslo týdne na vašem webu. Skoro si chválíte 14600 Kč minimální mzdy. Podnikám. A zvýšení minimální mzdy nadiktované od sociálního státu mi udělá velké problémy. Ne každý zaměstnanec si zaslouží takhle vysoký plat. A já mu budu muset platit, i když to je flákač a zaměstnávám ho spíš jen ze setvačnosti. Tyhle zásahy, které dělají socani spíš zvýší nezaměstnanost a poškodí poctivé malé a střední podnikatele. Minimální mzdu bych úplně zrušil a nechal vše na svobodné dohodě zaměstnavatelů a zaměstnanců.


Další článek: 

Minimální mzda v roce 2020 o 9,4 % vyšší

Peníze v kapse


Reakce našeho serveru:

Ačkoliv se růst minimální mzdy týká pouze 150 000 lidí na nejméně kvalifikovaných pozicích nebo pozicích s výrazným poměrem šedé ekonomiky, žene vzhůru i vyšší mzdy v tuzemské ekonomice. I po zvýšení přitom patří minimální mzda v České republice mezi ty nížší v Evropě. Za naší redakci si tak nemyslíme, že by růst minimální mzdy v těchto výších byl pro ekonomiku nebo malé podnikatele nebezpečný nebo že by měl přispět ke zvyšování nezaměstnanosti. Naopak tento růst v podstatě kopíruje růst mezd v podnikatelské či státní sféře a je zdrojem a hnacím motorem pro růst mezd na nejméně placených pozicích. 

Právě růst mezd je hnacím motorem současného růstu ekonomiky České republiky. Česká republika tak roste stále rychleji než průměr Eurozóny nebo Německa, a to díky zvyšující se domácí poptávce.



Hyde park - Zvýšení minimální mzdy žádnou tragédií nebude

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15508368864

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2540
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6480
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8380
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4915
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0220
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0751
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více