Jana 28 let:
Důvěřovala, ale neprověřovala


03. 07. 2023  00:06     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KAZUISTIKA: Příběhy obyčejnýc lidí. Tentokrát se podíváme na pravdivý příběh Jany, která byla až moc důvěřivá a neprověřovala si informace. ČTĚTE DÁLE!

Jana 28 let: Důvěřovala, ale neprověřovala




Jana je v přístupu k novým vztahům poměrně naivní. Vždy se rychle zamiluje a vždy začne bezmezně partnerovi důvěřovat. To se jí stalo už několikrát osudným, ale ještě nikdy neměly tyto události takový dopad, jako v tomto případě. 

Jana se seznámila s Nasirem v Egyptě při své dovolené. Jela se do Egypta odreagovat od smutku po svém dalším rozchodu. Násir byl velmi sympatický mladík a navíc uměl poměrně obstojně česky. Vzájemnému sblížení už tak nestálo nic v cestě. Po šesti měsíční známosti se oba mladí lidé vzali v Egyptě a následně se Nasir přestěhoval za Janou do České republiky. Po příchodu se Jana o Nasira starala, protože neměl práci. I to byl také důvod, proč přišel Nasir se skvělým nápadem. Může investovat prostředky, samozřejmě Jany do řetězce bister s arabským občerstvením, které po Praze plánují zřídit, spolu s kamarádem. Od Jany by chtěl pouze půjčku, kterou by hned po rozjetí bister samozřejmě vrátil. Navíc Jana bude mít na těchto bistrech poloviční podíl, takže bude mít peníze ochráněné, a do jednoho roku očekávají tučné zisky, takže by Jana rozhodně netratila.

Jana Nasirovi uvěřila a peníze pro něj vybrala. Jednalo se o milion korun z naspořených částek a také peníze z dědictví po babičce. Nasir nechtěl peníze samozřejmě nikam převodem převádět a potřeboval je v hotovosti. Po přijetí částky pak Janě oznámil, že jede s kamarádem do Brna a Ostravy připravovat prostory pro nové pobočky bistra. Vše znělo tak slibně. V té chvíli se objali a políbili naposledy. Jana už Nasira nikdy neviděla.

Po několika týdnech kdy se ji Nasir neozýval, požádala policii ve špatné předtuše o pomoc. Policie pak zjistila, že Nasir odcestoval ještě v den rozloučení s Janou do Egypta. Janě v té chvíli došlo, že se stala obětí podvodu. Problém byl a je však nejen v tom, že dala peníze Nasirovi v hotovosti, což by Nasir také popřel, ale navíc je dala cizincovi, o kterém v podstatě vůbec nic nevěděla. Nasir si byl vědom, že mu nelze nic dokázat a jen těžko by také byl v Egyptě dohledatelný. A to i v případě, kdy by Česká policie požádala o spolupráci tu egyptskou. 

Jana si uvědomila svou velkou chybu i naivitu. Nasir zase oslavil snadný zisk pohádkového bohatství, protože milion korun představuje v Egyptě obrovské jmění. Pro Janu i další zamilované ženy a muže vyplývá z celé věci velké ponaučení. Láska prochází možná žaludkem, srdcem, ale rozhodně ne penězi. Pokud se v lásce a vztahu objeví požadavek peněz či nějakého prospěchu zpozorněte a to i v případě, kdybyste byli po uši zamilovaní a partnerovi bezmezně důvěřovali. Na penězích také skončila nejedna láska.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH LIDÍ V NAŠÍ KAZUISTICE NALEZNETE ZDE!



Jana 28 let: Důvěřovala, ale neprověřovala

Diskutovat (0)