Jaroslav, 37 let:
Zatajil manželce dluhy. Přišel o ní


17. 03. 2016  00:38     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KAZUISTIKA - PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH ČTENÁŘŮ: Jaroslav je hodný chlap. Před několika lety však nezvládnul své podnikání a ocitl se ve velkých dluzích. Ty ale před svou nastávající zamlčel. Jaké jsou důsledky? ČTĚTE DÁLE!

Jaroslav, 37 let: Zatajil manželce dluhy. Přišel o ní




Jaroslav si nadělal dluhy v podnikání, ale i osobním životě, které nedokázal splácet. Vytloukal tak klín klínem a dluhy se dále zvyšovaly. Následně dělal Jarda mrtvého brouka a dluhy se ani nesnažil nijak řešit. Při zapíjení žalu, se seznámil Jaroslav se svou budoucí manželkou Evou. Čím více Jarda Evu poznával, tím více si byl jistý, že je Eva tou pravou. Během dvou let spolu měli dvě děti. Jaroslavovi se dařilo po celou tuto dobu své dluhy před Evou skrývat.

Jednou se však Eva dostala při nakupování v supermarketu do trapné pozice. Kartou jí nešlo prostě zaplatit. Peníze jí z jejího účtu nevydal ani bankomat. Když nazlobená Eva zjišťovala v bance, proč se nemůže dostat ke svým penězům, zjistila, že se jedná o exekuce. Více informací Eva nedostala. Hned druhý den na to, Evu informoval její zaměstnavatel, že má nařízeny srážky ze mzdy. Zaměstnavatel už byl vstřícnější a tak sdělil Evě informace o dluhu i o exekutorech, kteří je vymáhají. Eva zažila doslova šok, když při telefonátu s exekutory zjistila, že se nejedná o nějaké pochybení úřadů, ale o exekuce jejího čerstvého manžela. 

Teprve nyní musel Jaroslav Evě přiznat vše o svých dluzích, které se za celou dobu vyšplhaly na více než čtyři miliony korun. Ani Jaroslav, ani Eva nyní neměli přístup k penězům na účtech a navíc Evě srážel většinu platu zaměstnavatel. Eva neměla za co koupit dětem jídlo, zaplatit jim obědy, neměla na zaplacení nájmu ani záloh na služby. Situace v podstatě neřešitelná, protože ani Eva neměla na to, aby milionové dluhy Jaroslava platila. 

Evě se Jaroslav znechutil a domácnost s ním opustila i se svými dvěma dětmi. Nic nepomohlo, že Jaroslav prosil a sliboval. Situaci vyřešit nedokázal. Eva hned za pět dnů podala návrh na rozvod manželství a současně se pokusila s pomocí právníka podat návrh na vyloučení jejího příjmu a prostředků na účtu z exekuce. Jak byla Eva se svým návrhem k exekutorovi úspěšná, zatím nevíme, ale určité šance tu jsou. Evě určitě také pomůže, že podala rychle návrh na rozvod manželství s Jaroslavem, který ač byl skvělým manželem, ukázal se jako nezodpovědný člověk ve vztahu ke svým financím. 

Poučení zní, před tím, než uzavřete manželství, si ověřte, zda manžel či manželka nemají nesplácené dluhy či exekuce. Zjistit to je sice těžké, ale existují možnosti jak alespoň najít, zda není na manžela či manželku vyhlášena exekuce v registru exekucí. Pokud zjistíte navíc, že manžel či manželka mají exekuce na dluhy, které přesahují vaše možnosti, na nic nečekejte a podejte žádost o rozvod.

Příběhy do sekce kazuistika dodává advokátní kancelář www.ProfiPravnik.cz

VŠE O ROZVODECH A VYPOŘÁDÁNÍ SPOLEČNÉHO JMĚNÍ MANŽELŮ NALEZNETE ZDE!

 



Jaroslav, 37 let: Zatajil manželce dluhy. Přišel o ní

Diskutovat (0)