Kávu z automatu už klidně zaplatíte bezkontaktní kartou, jak na to?


17. 04. 2014  16:43     Zdeněk Bubák (Poplatkozrout.cz)     komentáře (0)

 Placení v automatech na kávu bezkontaktněSpolečnost Delikomat představila novinku, která umožní v jejích automatech na kávu a v dalších typech výdejních automatů platit bezkontaktní kartou. Nově tak zaplatíte pohodlněji bez hledání drobných v peněžence nebo po kapsách. Nyní je takto vybaveno 200 výdejních automatů, další do celkového počtu několika tisíc budou předělány na novou technologii v průběhu asi dvou let.

Kávu z automatu už klidně zaplatíte bezkontaktní kartou, jak na to?




Společnost Delikomat zajišťuje nejen kávový servis, ale i výdej cukrovinek, baget, balených nápojů a chlazených jídel prostřednictvím výdejních automatů. Je součástí koncernu cafe+co, který působí ve dvanácti zemích střední a východní Evropy, se sídlem v Rakousku.  Delikomat spouští bezkontaktní placení ve svých automatech společně s dalšími partnery, kterými jsou MasterCard, ČSOB a Ingenico.

.

Tisková konference společností Delikomat, MasterCard a ČSOB k uvedení na trh nových výdejních automatů s možností bezkontaktního placení, která se konala 8. dubna 2014 v Era světě na Jungmannově náměstí v Praze.
Autor: Poplatkožrout.cz

 

Vlastníci bezkontaktních karet nebudou muset shromažďovat a hledat mince pro to, aby se mohli rychle občerstvit tam, kde automaty jsou k dispozici, a to na nádražích, na letištích, na úřadech, ve školách, ve zdravotnických a sportovních zařízeních a jinde.  „Pravidelný konzument teplých nápojů z automatu u sebe za rok musí mít průměrně 22 kilogramů mincí, aby si mohl vychutnat svoji oblíbenou kávu! Správný počet mincí ale nemáme vždy po ruce a tak se s bezkontaktní platební kartou cesta ke kávě či jinému občerstvení stává rychlejší, jednodušší a pohodlnější,“ říká Daniel Novák, projektový manažer společnosti Delikomat.

Bezkontakní placení v automatech od Delikomatu. Autor: Delikomat   Platit bezkontaktně je v současnosti možné v asi 200 automatech Delikomat po celé ČR umístěných na různých místech včetně veřejných institucí, škol, nádraží a letišť. Tyto automaty dnes najdete hlavně v Praze, Brně, Ostravě a Jihlavě.

 .              
       
       
zobrazit fotogalerii

„Z nedávného průzkumu Master Index společnosti MasterCard pro Českou a Slovenskou republiku vyplynulo, že 69 % majitelů karet raději platí jejich prostřednictvím než hotovostí. A ti, kteří vlastní bezkontaktní kartu, pak většinou preferují platbu bez nutnosti zadávat PIN,“ říká Martina Kirchrathová, Commerce Development Director společnosti MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovensko. Bez zadávání PINu se obejdete při bezkontaktních platbách do 500 korun.  Polovina lidí platí kartou několikrát týdně a nejčastěji tak platí za potraviny a věci každodenní spotřeby. Lidé by navíc rádi platili kartou i u lékaře, v dopravních prostředcích, na poště či ve veřejných institucích. Tam to však z nejrůznějších důvodů zatím není běžné.

Často za neuspokojivý stav může neochota, zdlouhavé schvalovací procesy a další faktory.  Zástupci ČSOB se vyjádřili, že by banka ráda do budoucna platby rozšířila i do dopravy či do dalších automatů. ČSOB a Era již nyní díky mobilnímu terminálu umožňují akceptaci karet v místech, kde dosud dominovala výhradně hotovost – třeba na tržištích nebo u drobných obchodníků (viz obrázek).

Logo pro bezkontaktní placení na stánku v Praze na Staroměstském náměstí 8. dubna 2014.
Autor: Finparáda.cz

Možnosti placení bezhotovostně jsou dnes v podstatě neomezené. „Vítáme projekty, které jsou netradiční a pokrokové, posouvají nás dopředu a zvyšují komfort našich zákazníků. Aktuálně máme nejzajímavější zkušenosti z projektů bezkontaktních plateb se společnostmi Delikomat, Lukoil a Taiko.

Další projekty z oblasti moderních technologií již brzy představíme veřejnosti a je na co se těšit,“ říká Roland Katona, manažer útvaru Acquiring, E-commerce a třetí strany ČSOB a Ery.
.

 

Kde všude plánuje ČSOB platit bezkontaktně.
Autor: ČSOB


Kávu z automatu už klidně zaplatíte bezkontaktní kartou, jak na to?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12488995552

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více