Kazuistika:
Honza už se ženit nikdy nebude. Manželství ho zruinovalo


21. 03. 2019  00:23     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KAZUISTIKA – REÁLNÉ PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH LIDÍ: Honza, kterému letos bylo 30 let už na ženění zanevřel. Byla to i jeho chyba, že si špatně vybral. Byl však také moc důvěřivý a tolerantní.

Kazuistika: Honza už se ženit nikdy nebude. Manželství ho zruinovalo




Honza se s Monikou seznámil na diskotéce. Monika byla krásná dívka, o něco mladší než Honza. Už za tři měsíce se rozhodli, že uzavřou manželství. Monika v té době neměla práci, zatímco Honza vydělával 40 tisíc korun měsíčně. Není proto překvapení, že Monika s urážlivým tónem odmítla návrh Honzi, aby uzavřeli předmanželskou smlouvu. Vyčetla mu, že místo o ní a lásku mu jde o peníze. Honza tedy na svém návrhu netrval. Nicméně ještě před manželstvím si rychle vyřídil hypotéku a koupil dům s tím, že tak bude patřit jenom jemu.

Monika však měla bratrance právníka, a tak moc dobře věděla co má a nemá dělat a jak se chovat. Sama odmítla pracovat a prostě se nechala Honzou živit. Pro Honzu to problém nebyl. Příjem měl dost vysoký a zvládl financovat i velké výdaje své manželky. Důležité pro něj bylo, že není ohroženo vlastnictví jeho domu a tedy má zajištěnu svou budoucnost. Ale to se mýlil.

Po pěti letech manželství, kdy Honza ještě mimořádně z odměn a naspořených peněz doplatil velkou část hypotéky se od něj Monika odstěhovala. Manželství moc neklapalo a Honza každou chvíli nutil Moniku, aby si našla nějakou práci. A to už Moniku nebavilo. Moc dobře věděla, že za těch pět let vydělala velké peníze.

Monika formálně svedla rozpad manželství na Honzu, který prý pořád pracoval a vůbec se své manželce nevěnoval a našla si novou známost. Po rozvodu pak zažalovala Honzu nikoliv o vlastnictví domu, to jí bylo jasné, že nemůže projít, ale o hypotéky, které byly v době manželství na dům zaplaceny. Vzhledem k tomu, že Honza velkou část hypotéky doplatil mimořádně, splatilo se na hypotéce v době manželství 3 miliony korun. Monika tak mohla uplatnit polovinu této částky 1,5 milionu koruna  soud jí dal za pravdu. Honza byl nucen dům prodat, aby mohl Moniku vyplatit. Monika si pak zcela nezaslouženě přišla na 1,5 milionu korun za pět let nicnedělání. Měsíčně si tak Monika teoreticky vydělala 25 000 korun měsíčně čistého.

Honza pak na institut manželství zanevřel a zapřísahal se, že už se nikdy ženit nebude.



Kazuistika: Honza už se ženit nikdy nebude. Manželství ho zruinovalo

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více