KB a EIB podpoří zaměstnávání mladých lidí téměř miliardou korun


05. 12. 2016  15:54          komentáře (0)

Komerční banka ve spolupráci s Evropskou investiční bankou (EIB) navýšily téměř
o miliardu korun (30 milionů eur) finanční prostředky v programu EuroPremium Young určené na podporu zaměstnanosti mladých lidí. Podporu z tohoto programu formou zvýhodněného financování získaly firmy, které zaměstnaly nebo zaměstnají mladé lidi ve věku od 15 do 30 let.
Úroková sazba úvěru je v takovém případě nižší o 0,3 % p.a. v porovnání s běžným úrokem. Zvýhodněné financování lze kombinovat s evropskými dotacemi.

KB a EIB podpoří zaměstnávání mladých lidí téměř miliardou korun




“Zaměstnanost mladých je zásadní pro zajištění naší společné budoucnosti. Mladí lidé do společnosti přinášejí nové pohledy a nápady a přispívají k jejich udržitelnosti. Proto rádi podpoříme jejich vstup do aktivního života částečnou kompenzací nákladů spojených s jejich zaškolením a vstupní průpravou prostřednictvím úvěrového programu EuroPremium Young. Tento program dále rozšiřuje produktovou nabídku KB připravenou ve spolupráci s mezinárodními finančními institucemi, což naši klienti velmi oceňují.” uvedl Albert Le Dirac’h, předseda představenstva a generální ředitel Komerční banky.

Program EuroPremium Young je určen pro podniky do 3000 zaměstnanců, které v předchozích nebo následujících šesti měsících zaměstnaly, respektive zaměstnají, minimálně jednoho mladého člověka. Výhody EuroPremium Young získají také podniky nabízející odborné vzdělávání, praxe či stáže pro mladé, případně ty, které aktivně spolupracují s technickou školou nebo univerzitou za účelem zaměstnávání mladých lidí mezi 15 a 30 lety.

Zvýhodněné úvěry lze využít na investice do hmotných i nehmotných aktiv, stejně jako na provozní financování. Minimální splatnost úvěru činí dva roky. Prostředky EIB je možné využít také jako doplněk dotačního financování z jiných EU zdrojů. Odbornou podporu při strukturování úvěru vedle bankovních poradců poskytují i specialisté KB EU POINT ve všech regionech ČR. 



KB a EIB podpoří zaměstnávání mladých lidí téměř miliardou korun

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12614464384

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více