Klienti GE Money Bank se zbaví papírů, banka zavádí biometrické podpisy


22. 01. 2014  13:21     tz     komentáře (3)

GE Money Bank nahrazuje papírové dokumenty moderními Signpady, které zaznamenají podpisy klientů v biometrické podobě. Banka zavádí tuto technologii jako první finanční instituce v Česku. Do konce  roku 2014 budou zařízení na snímání podpisů k dispozici na všech pobočkách GE Money Bank v Česku. Zákazníci tak z banky nebudou odcházet s deskami plnými papírů, ale všechny dokumenty v plném znění včetně dodatků najdou kdykoliv online ve své Internet Bance.

Klienti GE Money Bank se zbaví papírů, banka zavádí biometrické podpisy




„Zavedení biometrických podpisů považujeme za jednu z nejzásadnějších proklientských inovací  v současném českém bankovnictví. Všechny smlouvy budeme nově ukládat do zabezpečeného archivu, kde jsou zákazníkům kdykoliv k dispozici,“ říká Štěpán Pittauer, projektový manažer GE Money Bank. „Každý sedmý klient musel kvůli ztrátě smlouvy žádat o její kopii. To bude brzy minulostí, protože všechny dokumenty najdou zákazníci během pár kliknutí v Internet Bance,“ dodává Štěpán Pittauer. Doslova nekonečné prohledávání šuplíků a složek se starými dokumenty se tak klientů GE Money Bank brzy přestane týkat.

121

Další velkou výhodou Signpadů je, že dokáží klienty rozpoznat bez ohledu na jejich aktuální rukopis. Až 60 % zákazníků má totiž podle průzkumů problém napodobit svůj podpisový vzor. „Signpady zaznamenávají kromě grafické podoby podpisu i další parametry, například tlak na podložku, rychlost, směr tahu, akceleraci i úhel podpisu klienta a zvyšují tak pravděpodobnost shody s podpisovým vzorem,“ doplňuje Štěpán Pittauer z GE Money Bank.

122

Vytvoření biometrického podpisového vzoru je velmi jednoduché, stačí navštívit pobočku banky vybavenou Signpadem. Pro správné vyhodnocení a uložení potřebných biometrických údajů se na něm klienti šestkrát podepíší. Biometrický podpis zajistí, že banka své zákazníky snadněji identifikuje a zároveň jim zajistí maximální bezpečnost. Napodobit standardní biometrický podpisový vzor je prakticky nemožné.

„Data jsou ihned po nasnímání v Signpadu zašifrována, zajištěna kvalifikovaným systémovým certifikátem a opatřena časovým razítkem, které zabrání jakékoliv změně integrity dokumentu v budoucnosti,“ vysvětluje Štěpán Pittauer.

123

Elektronické smlouvy s biometrickými podpisy jsou uloženy v zabezpečeném archivu. Každý biometricky podepsaný dokument je jedinečný a obsahuje unikátní informace, které znemožňují jeho změnu nebo zneužití. Podpis nelze použít na jiném dokumentu, protože by se neshodovala časová razítka podpisu a dokumentu. Velkou výhodou biometrického podpisu je i to, že má neomezenou dobu platnosti a není třeba jej obnovovat.

O nasnímání biometrického podpisového vzoru mohou klienti GE Money Bank v současnosti požádat na obchodním místě Černý Most – Kučerova 767/16 v Praze. Do konce roku 2014 nabídnou tuto novou službu všechny pobočky GE Money Bank v České republice.



Klienti GE Money Bank se zbaví papírů, banka zavádí biometrické podpisy


ja mam v AB ucet pres rok a take nevim, ze signpady maji.... nikdy jsem v jejich pobocce totiz nebyl...
Re: fds
Z článku mi vyplívá,že autor ještě nebyl v Air Bank, jinak by nemohl napsat, že GE zavádí tuto služb...
fds
To mají V Air Bank už třetí rok :)) ...
Diskutovat (3)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12530144464

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více