Klienti mBank v ČR mohou od dnešního dne platit pomocí služby Apple Pay


19. 02. 2019  00:01          komentáře (1)

mBank dnes svým klientům v České republice přináší službu Apple Pay, která poskytuje jednoduchý, bezpečný a pohodlný způsob platby mobilním telefonem se systémem iOS. Apple Pay lze využívat na 210 tisících prodejních míst s bezkontaktními platebními terminály v České republice.

Klienti mBank v ČR mohou od dnešního dne platit pomocí služby Apple Pay




Podstatou Apple Pay je bezpečnost a soukromí. Pokud klient platí svou debetní nebo kreditní kartou MasterCard nebo VISA od mBank pomocí Apple Pay, není číslo jeho karty uloženo ani na zařízení, které pro placení používá, ani na serverech společnosti Apple. Namísto toho je použita technologie tzv. tokenizace, která významně zvyšuje bezpečnost mobilních a online plateb. Citlivé informace z platebních karet zde nahrazuje token – jedinečný digitální identifikátor, nastavený pouze pro určitou mobilní aplikaci. To znamená, že jméno držitele karty a úplné údaje o kartě se v aplikaci nikdy nezobrazují a nikdy se s prodejcem nesdílejí. Každá transakce je autorizována jednorázovým a unikátním bezpečnostním kódem. Hodnota transakcí přes Apple Pay není limitována a uživatelé jsou ověřování biometrickými metodami za použití Touch ID či Face ID (dostupné pouze na iPhone X). 

„Je skvělé, že klienti mBank mohou od dnešního dne jednoduše a bezpečně platit prostřednictvím Apple Pay v mobilním telefonu. Používání služby Apple Pay je pro ně bezpečnější a mnohem praktičtější než hledání platební karty a manipulace s ní,“ říká Zdeněk Rys, ředitel divize depozitních produktů a platebních služeb mBank pro Českou republiku a Slovensko. 

Nakupování přes mobilní aplikace či u online obchodníků pomocí Apple Pay usnadní Touch ID nebo dvojité zmáčknutí bočního tlačítka na vašem iPhone X pro ověření Face ID. S Apple Pay není nutné manuálně vyplňovat dlouhé formuláře o účtu či opakovaně vypisovat fakturační údaje a informace o dodání.

Apple Pay při placení za produkty a služby na cestách v aplikacích nebo přes Safari používá iPhone 6 a novější, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5. generace), iPad Air2 a iPad mini 3 a novější. Apple Pay mohou klienti mBank rovněž používat na jakémkoli zařízení Mac používajícím macOS Sierra a vydaném v roce 2012 či později, a platbu potvrdit s iPhone 6 či novějším nebo s Apple Watch a Touch ID na novém MacBook Pro.



Klienti mBank v ČR mohou od dnešního dne platit pomocí služby Apple Pay

POPLATKY?
V podmínkách používání Apple Pay u mbank je napsáno: "Banka si účtuje poplatky za používání Apple Pa...
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12619677008

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více