Kodex mobility bankovních klientů – efektivní, ale málo využívaná cesta ke změně banky


20. 12. 2010  00:29     Aleš Rod     komentáře (0)

Kodex mobility bankovních klientů je znamenitá věc. Dokument z pera České bankovní asociace umožňuje snadnou změnu banky na straně jedné a snižuje administrativní náklady bank se změnou spojené na straně druhé. Nástroj je však stále velmi málo využívaný. V právě probíhající anketě odpovědi 74 procent čtenářů potvrzují, že povědomí o Kodexu mobility bankovních klientů je v populaci velmi nízké – to dokládají i reakce námi oslovených bank…





Banky si přesná čísla o klientech, kteří jejich ústav pomocí Kodexu mobility opouští, velmi bedlivě střeží. S odkazem na obchodní tajemství – vyjma UniCredit Bank – konkrétní údaje uvést odmítly, z odpovědí i tak nicméně vyplývá, že využití Kodexu mobility je relativně nízké. „Měsíčně využívá kodexu mobility průměrně okolo 2 % klientů z těch, kteří si u nás zakládají či ruší účty. Bilance příchodů do banky a odchodů z banky je vyrovnaná,“ řekla nám Klára Pačesová z Tiskového centra České spořitelny. „Z celkového počtu nových klientů banky se zatím skutečně stále jedná o relativně malý počet,“ uvedla i mluvčí Komerční banky Monika Klucová.   VÍCE O KODEXU MOBILITY NALEZNETE ZDE   Jak bylo řečeno, jedinou konkrétní odpověď našemu serveru poskytla UniCredit Bank ústy svého mluvčího Tomáše Pavlíka (z tohoto pohledu je UniCredit Bank jasně nejotevřenější bankou). „V průměru využívá mobilitu bezmála 300 klientů měsíčně a tento počet neustále roste, a to přestože narážíme na problém, že ne všechny banky na našem trhu mobilitu podporují.“ UniCredit Bank šlechtí i to, že veškeré žádosti o změnu banky se snaží řešit pouze prostřednictvím tohoto dokumentu, což klientům, kteří z banky odchází, značně krátí čas. „Odcházejících klientů je řádově méně než přicházejících. Služba je využívána měsíc od měsíce intenzivněji, což souvisí s naší snahou proces ještě více zjednodušit, a to jak pro klienty, tak i pro bankéře,“ dodal Pavlík.   Největší banka na českém trhu, Česká spořitelna, progres ve využití Kodexu nevidí. „Vzhledem k celkovému počtu nově zakládaných a rušených účtů v České spořitelně nepozorujeme, že by mobilita přispěla ke zvýšenému pohybu klientů mezi bankami. Od počátku platnosti kodexu mobility dochází jen k velmi mírnému nárůstu,“ prozradila Klára Pačesová.   V ČSOB nárůst ve využití pozorují v souvislosti s tím, jak se pomalu šíří informovanost o tomto dokumentu. „Rok od zavedení tohoto Kodexu klienti změnu banky touto formou využívají častěji, což je dáno také díky většímu povědomí o této možnosti,“ napsala nám Pavla Hávová z Československé obchodní banky. „Povědomí klientů o kodexu mobility není příliš velké, na druhé straně, kdo banku chce změnit, tak ji změní a Kodex mobility k tomu nepotřebuje,“ sdělil nám k problematice Tomáš Kofroň, mluvčí Raiffeisenbank.  

NEZAPOMĚŇTE ODPOVĚDĚT V NAŠÍ ANKETĚ:

https://www.bankovnipoplatky.com/anketni-otazky.html



Kodex mobility bankovních klientů – efektivní, ale málo využívaná cesta ke změně banky

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12586675808

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více