Komentované zprávy bank:
Moneta boduje s hypotékou, Sberbank chce ohromit úrokovou sazbou


18. 09. 2019  00:35     Redakce     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Moneta boduje s hypotékou, Sberbank chce ohromit úrokovou sazbou




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


Česká spořitelna je Banka roku, Tomáš Salomon je Bankéř roku

 Česká spořitelna Po úspěchu v prestižní ceně Hospodářských novin Nejlepší banka 2018, Česká spořitelna zabodovala v soutěži Banka roku, která v letošním 17. ročníku zásadně změnila metodiku. O výsledcích tak rozhodovala zcela nová porota. Spořitelna získala ocenění Banka roku, Bankéř roku a Banka bez bariér.

V roce 2018 se stala Komerční banka bankou roku. Spořitelně i s odstupem gratulujeme. Nicméně musíme zmínit, že zatímco v projektu Banka roku rozhoduje jakási porota, v našem projektu Vstřícná banka rozhoduje nejen veřejně odborná porota, ale také server bankovní poplatky z pohledu výše poplatků a přehlednosti sazebníků a také veřejnost. Musíme se pochlubit i tím, že výsledky a hodnocení našeho projektu jsou mnohem více citované, než u tohoto konkurenčního projektu.


MONETA Money Bank zvítězila se svou hypotékou v soutěži Banka roku 2018

 moneta-money-bank-logo Významného ocenění svého hypotečního úvěru dosáhla MONETA Money Bank, která v renomované oborové soutěži Banka roku 2018 zvítězila v prestižní kategorii Hypotéka roku 2018. O vítězství MONETA Money Bank v konkurenci dalších sedmnácti finančních institucí rozhodla svými hlasy odborná porota složená z dvanácti nezávislých odborníků z řad finančních analytiků, ekonomických novinářů, akademiků a úspěšných podnikatelů. Výsledky byly oznámeny na včerejším galavečeru.

Ke konci roku 2018 měla nejlepší hypotéku právě Moneta Money Bank. Alespoň podle soutěže Banka roku 2018. O výsledku rozhodla dvanáctičlenná porota odborníků. Škoda, že do hodnocení nemohla zasáhnout také veřejnost, tedy samotní klienti bank. Právě ti mohou rozhodovat o umístění banky v našem hodnocení Vstřícná banka.


Sberbank zvyšuje sazby termínovaných vkladů

 sberbank Od 3. ledna 2019 Sberbank výrazně zvyšuje sazby korunových termínovaných vkladů. U ročního vkladu klienti nově získají úrok 1,55 %, u dvouletého 1,70 % a u tříletého 1,85 % ročně. Založení, vedení a obnovení termínovaného vkladu poskytuje banka zdarma.

Na začátku roku se banka pochlubila zvýšením úroků u termínovaných vkladů. Rozhodně se nepochlubila tím, že by tyto úrokové sazby byly nejvyšší na trhu. I tak můžeme ocenit, že se úroky, jak u termínovaných vkladů, tak i u spořících účtů, postupně zvyšují. Ostatně je také na čase v době, kdy už rok předtím ČNB pravidelně zvyšovala úrokové sazby. A tento růst banky promítaly spíše do růstu úroků u svých půjček než do růstu úroků u vkladů.


KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE! 



Komentované zprávy bank: Moneta boduje s hypotékou, Sberbank chce ohromit úrokovou sazbou

Diskutovat (0)