Komentované zprávy bank:
Apple Business Chat nově v ČS a v KB oblíbené platby Google Pay


15. 11. 2019  00:25     Redakce     komentáře (1)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK:

O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Apple Business Chat nově v ČS a v KB oblíbené platby Google Pay




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


Česká spořitelna pro komunikaci s klienty nově využívá Apple Business Chat

Česká spořitelna Česká spořitelna jako první banka na českém trhu implementovala na internetové stránky službu Apple Business Chat, díky které lze jednoduše přes iMessage komunikovat s bankéřem. Zahájit chat lze jednoduše z iPhonu kliknutím na bublinu zobrazenou na každé webové stránce České spořitelny. Uživatelé mobilních telefonů iPhone mohou také zahájit chat po vyhledání bankovní pobočky v aplikaci Apple Maps.

Za tuto inovaci a službu musíme Českou spořitelnu pochválit. Pěkná a užitečná inovace, která má smysl a pro klienty s iPhonem je skutečně efektivní. Oceňujeme jednoduchost a pohodlnost využití této služby. Tak kdo si chce nově sbalit oficiálním způsobem svojí bankéřku, nebo bankéře, nechť využije tento pohodlný způsob.


Mobilním platbám Google Pay v Komerční bance dominují muži

Komerční banka Přes 160 tisíc plateb v objemu 75 milionů Kč – to jsou hlavní výsledky Google Pay v Komerční bance od prosince 2017. V porovnání s vlastním řešením MojeMobilní karta, které KB spustila v srpnu 2016 ve spolupráci s karetní asociací VISA, je Google Pay sedmkrát využívanějším řešením. Zajímavostí je, že si pohodlnou, rychlou a bezpečnou platbu prostřednictvím mobilního telefonu oblíbili zejména muži, kteří tvoří 84 % všech uživatelů.

Rozum zůstává stát, co všechno už o nás banky vysledují a zjistí. Pro banku je tak například důležité, zda nějakou službu využívají spíše muži, nebo ženy. Je to logické, protože službu mohou pak banky efektivněji zacílit. Ostatně ohledně plateb či objemu plateb budou vždy dominovat muži, protože je to skupina, která dominuje v mnoha podnikatelských oborech a muži jsou také celkově ekonomicky činnější než ženy, které část svého života tráví na mateřské.


MONETA Money Bank je generálním partnerem soutěže Živnostník roku 2019

moneta-money-bank-logo MONETA Money Bank se stala titulárním partnerem renomované soutěže Živnostník roku 2019. Díky vlastním technologickým inovacím navíc umožňuje sjednat podnikatelům úvěr do půl milionu plně online bez nutnosti dodání daňového přiznání. V těchto dnech v rámci pracovních setkání pomáhá živnostníkům v jednotlivých regionech České republiky získat nové znalosti v oblasti digitalizace.

Moneta se zaměřuje na živnostníky a podnikatele, kde je poměrně velký prostor a vysoká přidaná hodnota produktů a služeb. I to mohlo být záměrem pro partnerství se soutěží Živnostník roku 2019. Banka tak může na sebe upozornit v souvislosti se svou nabídkou produktů a služeb pro podnikatele a více zaujmout tuto velmi důležitou skupinu klientů.


 



Komentované zprávy bank: Apple Business Chat nově v ČS a v KB oblíbené platby Google Pay

Spořitelna není určitě první banka co spustila apple chat.
Tak spořítelna určitě jako první nespustila Apple Chat:) https://www.czechcrunch.cz/2018/11/moneta-j...
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15644185488

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více