Komentované zprávy bank:
Air Bank a Moneta - spojí se, nebo ne?


22. 11. 2019  23:46     Redakce     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK:

O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Air Bank a Moneta - spojí se, nebo ne?




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


Fio banka umožňuje bezkontaktní výběry z bankomatu

Fio Česká Fio banka využívá toho, že si všechny své bankomaty spravuje sama a na přelomu roku na ně začala instalovat bezkontaktní technologii, která klientům umožní vybírat peníze bez toho, aby kartu museli do bankomatu vůbec vložit. Do konce ledna takto vybaví všechny své bankomaty.

S poměrně velkým časovým odstupem od konkurenční Air Bank, která bezkontaktní výběry u svých nových bankomatů zavedla již před mnoha měsíci, umožňuje tuto věc i Fio banka.  Jedná se o velmi bezpečnou technologii, která brání kopírování karet ve čtečkách bankomatů a jejich zneužívání. Fio dokonce přislíbila, že touto technologií vybaví všechny své bankomaty do konce ledna, takže s Fio už jen bezkontaktně.


Air Bank: Chceme spojit síly s Monetou

Air bank Dnes ráno naši akcionáři oznámili předběžnou dohodu ohledně transakce, která by měla vést ke spojení Air Bank, Monety Money Bank a českého a slovenského Home Creditu. Vznikla by tím přední česká banka s 2 miliony zákazníků. Tradičním bankám bychom dál konkurovali pod značkou Air Bank. Naši současní akcionáři by v ní drželi téměř čtvrtinový podíl a byli by tak jejím nejspíš největším akcionářem.

Typicky trochu uspěchaná zpráva spojená s velkými očekáváními, kterou Air Bank vystřelila v říjnu roku 2018. Dnes už víme, že z plánovaného spojení tohoto moc nebude a není. Lidé se už mohli těšit na spojení výhod a předností obou bank a úspěšné splátkové společnosti a místo toho se vlastně vůbec nic nezměnilo. Takto uspěchané zprávy, které nevedou ke kýženému výsledku, by měly banky spíše omezovat.


S Monetou se nakonec nespojíme

Air bank Loni v říjnu jsme vám tady psali, že naši akcionáři jednají s Monetou o možném spojení našich bank pod značkou Air Bank. Včera nakonec oznámili, že jednání s Monetou ukončili a v přípravách na spojení už nebudou dále pokračovat.

Odvolávám, co jsem odvolal, a slibuji, co jsem slíbil. Pamatujete? I tak působí zpráva z konce loňského roku o spojení Air Bank s Monetou a Home Credit a její odvolání o pár měsíců později. Jednalo se přitom o takřka fantastickou zprávu, která by zahýbala s tuzemským bankovním trhem. I to svědčí o tom, že v některých mediálních vystoupení by měly být banky zdrženlivější a nevyvolávat předčasně neopodstatněné naděje.


 



Komentované zprávy bank: Air Bank a Moneta - spojí se, nebo ne?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16301518304

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5870
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8575
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3545
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8710
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0716
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více