Komentované zprávy bank:
K hypotéce od ČS pojištění zdarma, KB má Apple Pay


11. 12. 2019  00:11     Redakce     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK:

O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: K hypotéce od ČS pojištění zdarma, KB má Apple Pay




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!



sberbank Sberbank zvyšuje úročení profesních spořicích účtů

Od června zvyšuje Sberbank úrokovou sazbu nových profesních spořicích účtů pro advokátní či notářskou úschovu na 0,8 % ročně. Jedná se o jedno z nejvyšších úročení úschovných účtů na trhu. Účet je bez omezení výše vkladu, je zdarma včetně všech transakcí a je možné jej vést i v EUR a USD měně.

Sberbank šla ve šlépějích UniCredit Bank a ve druhém čtvrtletí zvýšila úrokové sazby u profesních účtů. Těch sice nemá tato banka tolik jako UniCredit, ale snaží se s výrazně větší konkurencí držet krok. Obecně oceňujeme zvyšování sazeb u jakýchkoliv druhů účtů, včetně spořících či termínovaných.



Komerční banka Komerčka má Apple Pay

Komerční banka umožňuje jako jedna z prvních českých bank svým klientům platit prostřednictvím služby Apple Pay. Službu stačí jednoduše aktivovat v aplikaci Wallet, která je předinstalovaná přímo v mobilním telefonu Apple.

Kromě konstatování faktu, že je to úplně normální a s touto službou přišly i ostatní banky, můžeme také pochválit, že i klienti tak velké banky mají od začátku roku 2019 možnost platit ze svých Applů prostřednictvím Apple Pay. Pro klienty banky s tímto telefonem se jedná o jednoznačný luxus v placení.



Česká spořitelna Česká spořitelna nabízí k nové hypotéce pojištění domácnosti či nemovitosti na rok zdarma

Česká spořitelna v rámci promo akce nabízí k novým hypotékám v období od 4. března do 3. května 2019 pojištění domácnosti či nemovitosti na rok zdarma. Pojistnou smlouvu k hypotéce lze podepsat až do 15. května. Nabídka platí pro nové hypotéky i americké hypotéky s fixací delší než jeden rok.

Ale, ale, máme tu další dárečky. Když jste si vzali hypotéku u České spořitelny banka vám zaplatila pojištění domácnosti na celý rok. Samozřejmě u jí vybrané pojišťovny. Pro klienta to znamená úsporu pár tisíc korun. Pokud banka ještě osvobodí klienta od poplatku za uzavření smlouvy, může být úleva klientovi poměrně výrazná.


 



Komentované zprávy bank: K hypotéce od ČS pojištění zdarma, KB má Apple Pay

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15483709840

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2540
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6480
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8380
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4915
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0220
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0751
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více