Komentované zprávy bank:
Air Bank s Apple Pay a Equa s Google Pay


22. 01. 2020  00:29     Redakce     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK:

O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Air Bank s Apple Pay a Equa s Google Pay




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


Fio banka má 880 tisíc klientů, 25letou historii a chystá novinky


Fio Česká Fio banka se blíží metě 900 tisíc klientů a je v tuzemsku pátou největší bankou. Kromě počtu klientů jí neustále roste i zisk, který ke konci září 2018 činil 745 milionů Kč po zdanění. A to i přesto, že se stále drží své filozofie běžných bankovních služeb bez poplatků. Na tiskové konferenci ohlásila řadu novinek pro nejbližší měsíce i příští rok.

A tuto metu už v době vydání článku výrazně překročila. Teď už se Fio blíží spíše k milionu klientů. K faktu, že je Fio už pátou největší tuzemskou bankou je třeba pogratulovat. Na druhou stranu rychlost příchodu klientů, není vyrovnána s jejich náročností. Fio má výhodu, že přitahuje klienty investory. U dalších nízkonákladových bank se ale jedná často jen o základní služby s nižší přidanou hodnotou. Tyto banky potřebují začít přitahovat bohatší korporátní klienty, aby se mohly i z hlediska objemu úvěrů a kapitálu přibližovat největším bankám v ČR.


Teď už můžete bezkontaktně platit i s Apple Pay


IMG_20191115_131541 Pokud byl v posledních měsících nějaký dotaz opravdu nejčastější, tak to byl bezkonkurenčně ten, jestli budeme mít Apple Pay. Pro všechny milovníky elektroniky s logem nakousnutého jablka a bezkontaktního placení teď máme dobrou zprávu. Dnes Apple Pay spouštíme.

Nebyla by to Air Bank s mnoha jinými vychytávkami, aby nezavedla včas takovou lavinovitou novinku jako možnost platit s mobilem přes Apple Pay. V únoru se dočkali i klienti této banky. Placení mobilem je jak pro Apple, tak Androidy dneska už samozřejmostí a hanba bance, která


Equa bank startuje platby prostřednictvím Google Pay


IMG_20200117_154204 Equa bank právě spustila jednoduché platby prostřednictvím on-line platebního nástroje Google Pay. K zaplacení jednoduše postačí zaregistrovat platební kartu Equa bank do mobilní aplikace Google Pay. Pohodlně platit pak můžete nejen v kamenných obchodech, v eshopech nebo v aplikacích, ale také vybírat z bankomatů.

Ani Equa Bank se nevyhnula povinná inovace a zavedení plateb pomocí mobilních telefonů, které postupně nahrazují používání platebních karet. V prvním čtvrtletí se k této inovaci přihlásily postupně všechny retailové banky působící na tuzemském trhu. Je to jen dobře pro všechny bankovní klienty.


Minulé komentované zprávy bank: Klienti KB si počtou a Sberbank se chlubí čistým ziskem



Komentované zprávy bank: Air Bank s Apple Pay a Equa s Google Pay

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15536404640

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více