Komentované zprávy bank:
S Monetou bezpečně a diskrétně, Air Bank Vám založí účtenky


29. 01. 2020  00:10     Redakce     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK:

O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: S Monetou bezpečně a diskrétně, Air Bank Vám založí účtenky




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


MONETA Money Bank spustila Apple Pay, nástroj pro snadné, bezpečné a diskrétní platby

MONETA Money Bank, počínaje dnešním dnem, nabízí svým klientům službu Apple Pay, která umožňuje rychle a pohodlně platit mobilním zařízením způsobem, který je snadný, bezpečný a diskrétní.

Moneta nemůže samozřejmě, při tak velké a rozsáhlé události, jako je spuštění platebního nástroje Apple Pay, chybět. I klienti Monety s jablkem tak mohou od února loňského roku platit bez problémů své útraty mobilem a nehledat tak svou platební kartu. Jedná se zřejmě o budoucnost snadného a pohodlného placení.


Do My Air míří fulltextové vyhledávání a přehledy

Pro všechny z vás, co máte rádi přehled o svých penězích, máme dobrou zprávu. V aplikaci My Air chystáme několik novinek, díky kterým budete mít historii svých plateb doslova pod palcem.

Všichni víme, jak otravné může být hledání účtů a plateb v historii. Oceňujeme tak každý nástroj, který nám s hledáním tohoto správného účtu a platby v historii pomůže komfortně vyhledat. I v Air Bank si toho všimli a poskytli nám novinku v podobě komfortnějšího vyhledávání formou fulltextového vyhledávání a přehledů. Opět nejde jinak než pozitivně ocenit.


Equa bank zvýšila úrokové sazby termínovaných vkladů až na 2 % p.a.

Od února 2019 zvýšila Equa bank úročení termínovaných vkladů, a to až o 0,45 procentního bodu. Například pětiletý termínovaný vklad je tak nyní úročen 2,0 % p.a. Jde o další zvýšení sazeb v krátké době za sebou – k předchozímu došlo v listopadu 2018. 

Na velmi vysoká 2 procenta zvýšila v prvním čtvrtletí Equa Bank úrokové sazby u svých termínovaných vkladů. Na druhou stranu se jedná o pětileté termínované vklady, které vyžadují uložení prostředků u banky na velmi dlouhou dobu. Vyšší úrok je tak vykoupen dlouhým uložením prostředků u banky. Úrok je tak vysoce konkurenceschopný a již se přibližuje průměrné inflaci v ČR.


Minulé komentované zprávy bank: Air Bank s Apple Pay a Equa s Google Pay



Komentované zprávy bank: S Monetou bezpečně a diskrétně, Air Bank Vám založí účtenky

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12459933072

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více