Komentované zprávy bank:
V Monetě si online sjednáte půlmilionový úvěr, ČSOB investuje do inovací


14. 02. 2020  00:15          komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK:

O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: V Monetě si online sjednáte půlmilionový úvěr, ČSOB investuje do inovací




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


Rok 2018 pro ČSOB: nárůst uživatelů mobilního bankovnictví i pokračující růst investic do inovací


ČSOB Rok 2018 byl pro naši skupinu rokem inovací. Podařilo se nám významně investovat do nových technologií. Z pohledu chování našich klientů je vidět, že mají zájem o novinky, které jsou spojené s digitalizací bankovního sektoru.

Banka budoucí trendy odhaduje přesně. Budoucností bankovnictví je rozvoj mobilních bankovních služeb a investice do dalších inovací. Právě mobil je pro klienty bank věcí, kterou mají stále při ruce. Mají tak při ruce i potřebné bankovní služby. Mobilní bankovnictví a digitalizace je tak cílem investic, které mohou výrazným způsobem zlepšit komfort klientů.


MONETA Money Bank jako první banka v Česku umožňuje živnostníkům jiných bank sjednání úvěru ve výši až 500 000 Kč zcela online bez předkládání daňového přiznání


moneta-money-bank-logo Výraznou úsporu času živnostníkům všech bank přináší revoluční novinka v podobě možnosti sjednat komerční úvěr od MONETA Money Bank rychle a pohodlně zcela online na stránkách www.monetazivnostnikum.cz. Vyřízení žádosti o neúčelový úvěr Expres Business probíhá od začátku do konce po internetu, bez jakéhokoliv papírování, trvá v průměru pouhých 15 minut a úvěr je zcela bez poplatků. Navíc díky kampani trvající do května tohoto roku jsou první tři měsíce s nulovým úrokem a úroková sazba začíná na 5,9 % p. a. Klienti jiných bank mohou bez dokládání daňového přiznání plně online žádat o úvěr až do výše 500 000 korun. MONETA Money Bank je s milionem klientů čtvrtou největší bankou v zemi a touto inovací posiluje svoji pozici digitálního lídra na českém bankovním trhu a šampiona živnostníků, svobodných povolání a malých a středních firem ve financování jejich potřeb.

Proč nám připadá, že se Moneta těmito akcemi snaží lanařit klienty jiných bank z řad živnostníků? Samozřejmě na tom není nic špatného, ale mohla by to říct na rovinu. Nejde o snahu pomáhat klientům jiných bank, ale tyto klienty získat díky půjčce jako startovního produktu pro Monetu. Trh klientů už je pro banky dosti vyčerpaný a získávat klienty je stále náročnější. Co mohou to absorbují nízkonákladové banky, jako Air Bank, nebo Fio, a Moneta tak jen velmi těžko nové klienty získává.


UniCredit Banka snižuje úroky u hypoték


t_UCBk-3D UniCredit Bank připravila pro všechny zájemce o financování vlastního bydlení hypotékou příjemné novoroční překvapení. Od 10. ledna snižuje úrokové sazby u hypoték, všechny fixace do 80 % hodnoty nemovitosti (LTV) včetně desetileté fixace i variabilní sazby tak banka nabídne za 2,59 % p.a.

UniCredit prostě sledovala trend, kdy po novém roce většina bank začala snižovat úroky u hypoték. Důvodem není pouze láska ke klientům, ale zejména unáhlené zvyšování úrokových sazeb na konci roku 2018, tedy v době, kdy banky mohly očekávat výrazné ochlazení trhu a pokles zájmu o nové hypotéky. Snižování úrokových sazeb, tak stále pokračuje, a je to dobře.


Minulé komentované zprávy: S Expobank vyhrajte v Albertu, Creditas vyhrála u Finparády


 



Komentované zprávy bank: V Monetě si online sjednáte půlmilionový úvěr, ČSOB investuje do inovací

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12499346640

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více