Komentované zprávy bank:
S Airbank sledujte i své účty u konkurence, Fio vzdělává své budoucí klienty


19. 02. 2020  00:12     Redakce     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK:

O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: S Airbank sledujte i své účty u konkurence, Fio vzdělává své budoucí klienty




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


Raiffeisenbank otevřela pobočku v Litoměřicích a následně i v Jindřichově Hradci


IMG_20191207_152827 Od prvního listopadu mají občané Litoměřic k dispozici služby dalšího bankovního domu. První litoměřická pobočka Raiffeisenbank nabízí komplexní služby a produkty včetně poradenství, a to jak klientům z řad fyzických osob, tak i podnikatelům a firmám. Klientům je k dispozici také vkladový bankomat s nonstop provozem. U příležitosti slavnostního zahájení provozu převzal starosta města Litoměřic Ladislav Chlupáč šek na 30 tisíc korun na rozvoj města.

Raiffeisenbank patří k bankám, které rozšiřují svou pobočkovou síť a jde tak vlastně v trendu nových bank, které posilují své postavení na trhu. V rozporu s tímto trendem jdou naopak některé velké banky, které svou pobočkovou síť naopak „optimalizují“, rozuměj, ruší své pobočky. Jak nám předvídala dávná proroctví, neznamená rozvoj internetového bankovnictví a on-line bankovních služeb zánik poboček. Naopak se stále pobočková síť mírně rozšiřuje a pobočky se zkvalitňují a přinášejí nové dodatečné služby.


Škola investování od Fio banky startuje již potřicáté


Fio
Česká Fio banka pořádá investiční projekt s názvem Škola investování pravidelně, vždy na jaře a na podzim. V aktuálním třicátém semestru nabídne 38 seminářů ve městech po celé České republice. Účast i registrace je pro všechny zájemce zdarma.

Tohle je to, co máme na Fio bance rádi. Nejen vydělává a honí zisk a klienty, ale také vzdělává. A to nejen své klienty, ale i studenty. A dělá to dobře. Jasně, vychovává si tak své budoucí klienty. Na druhou stranu supluje náplň škol a jejich osnov, které finanční gramotnosti a investování věnují minimálně času. K Fio se postupem času přidávají i další, často větší banky, které se poslední dobou zaměřují na vzdělávání dětí a studentů.


Air Bank: Sledujte přes nás i své účty v jiných bankách


IMG_20191115_131534
Máte účet ještě u své původní banky a chcete rychle vědět, co se na něm děje? Nově ho budete moct sledovat přímo z našeho internetového bankovnictví nebo z aplikace My Air. S účtem v České spořitelně nebo Equa bank si to můžete vyzkoušet už teď. Postupně přidáme i další banky.

Umí to i jiné banky, ale Air Bank spustila tuto možnost relativně brzy. Přes internetové či mobilní bankovnictví této banky tak můžete ovládat své účty i u bank jiných. Zpočátku se k této povinnosti stavěly banky neochotně. V průběhu času ale pochopily, že ji mohou využít ke svému prospěchu a umožněním klientům sledovat i účet u jiné banky si klienta zachovat a nevpustit do svého hájenství cizí predátory v podobě aplikací na ovládání účtu od nebankovních IT firem.


Minulé komentované zprávy: V Monetě si online sjednáte půlmilionový úvěr, ČSOB investuje do inovací




Komentované zprávy bank: S Airbank sledujte i své účty u konkurence, Fio vzdělává své budoucí klienty

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12535833360

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více