Komentované zprávy bank:
Reiffka otvírá pobočku za pobočkou, AirBank trumfuje s kodexem mobility


04. 03. 2020  00:06          komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK:

O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Reiffka otvírá pobočku za pobočkou, AirBank trumfuje s kodexem mobility




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


Raiffeisenbank otevřela novou pobočku ve Vsetíně


IMG_20191207_152829 - kopie Dalším městem, kde klienti naleznou pobočku Raiffeisenbank, je Vsetín. Nová pobočka nabízí komplexní služby a produkty včetně poradenství, a to jak klientům z řad fyzických osob, tak i podnikatelům a firmám.

To snad není ani možné. Během dvou čtvrtletí otvírá tato banka už třetí novou pobočku. To nebývá u konkurenčních bank obvyklé. Banky spíše svou pobočkovou síť tzv. optimalizují, tedy vlastně počet poboček omezují. RB se tedy zjevně daří nebo se snaží rozšířit svůj podíl na trhu právě poskytováním bankovních a dalších souvisejících služeb z kamenných poboček, což je určitě chvályhodné. Zrovna u RB bych rozvoj pobočkové sítě rozhodně nečekal.


AirBank: Převedení účtu ze staré banky k nám teď sfouknete přes internet


AirBank2
Díky této službě vám zařídíme přenos účtu z vaší staré banky k nám, a to aniž byste do své původní banky museli jít. Prostě si u nás podáte žádost a my to za vás provedeme. Kromě samotného převedení zůstatku a zrušení původního účtu vám umíme přenést i platební příkazy, které máte u starého účtu nastavené.

To vypadá jako kodex mobility v praxi dovedený k dokonalosti. Původně byl kodex fajn v tom, že nemusíte jít do své původní banky a vše vyřídíte u své banky nové. Air Bank nově nabídla ještě zdokonalení v tom, že nemusíte jít ani do nové banky na pobočku a převod účtu vyřídíte elektronicky. Nelze než zatleskat a poděkovat za další fajnovou inovaci a zlepšení komfortu.


Hello bank! partnerem evropského finále soutěže startupů


IMG_20191208_151054
Vést zavedenou firmu chce dávku zkušeností i pověstného šestého smyslu pro správná rozhodnutí. Možná ještě složitější je ale nastartovat zcela nové podnikání. Start-upy přinášejí na trh nová, inovativní řešení a pro moderní ekonomiku jsou nepostradatelné. Hello bank! je součástí tohoto eko systému a kromě spolupráce se zavedenými start-upy (Rekola, ..), podporuje i ty nové.

Startupy jsou velmi důležité a přináší velký inovativní a vědecký potenciál. Ne každý však s nimi umí a chce pracovat. Přináší totiž na jedné straně velké přínosy a příležitosti, ale na druhé straně také velká rizika. I proto oceňujeme Hello bank, že se pustila do partnerství evropského finále soutěže startupů a tímto způsobem je také podporuje.


Minulé komentované zprávy: U ČS zaplatíte také už jen otiskem prstu, Reiffka naděluje úroky


 



Komentované zprávy bank: Reiffka otvírá pobočku za pobočkou, AirBank trumfuje s kodexem mobility

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16513709840

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více