Komentované zprávy bank:
Air Bank jede a Cetelem slaví


15. 03. 2017  00:08     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat Cetelem, UniCredit Bank a Air Bank.

Komentované zprávy bank: Air Bank jede a Cetelem slaví




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

Cetelem: Cetelem slaví 20 let a nabízí úvěry bez navýšení

Když má někdo už dvacet let, je třeba to řádně oslavit. A Cetelem se rozhodl slavit poskytnutím úvěrů bez navýšení. Týkat se to má ale jen nákupů u vybraných prodejců, tedy určitě ne všude a u každého. Současně je třeba pořídit zboží hrazené na splátky v průběhu pátků a sobot. Slavit se tedy musí vesele, ale vždy s mírou a to platí i o odměnách, které Cetelem v rámci oslav svých dvacátých narozenin nabídl svým klientům. V každém případě přejeme Cetelemu k narozeninám hodně úspěchů a hlavně co nejméně nespokojených nebo zklamaných klientů. Naopak přejeme co nejvíce řádně splácených půjček.

Cetelem

UniCredit Bank: Nižší splátky a telefon zdarma? Převeďte si své půjčky k UniCredit Bank a prodlužte jejich splatnost nově až na 8 let

Co tam zase dělá ten telefon? To si banka není vůbec jistá svým produktem, který chce nabízet a jeho parametry? Proč nemůže být produkt přitažlivý pro nové klienty i bez nízkonákladového mobilního telefonu? To jsou dary, které stejně při nejbližší příležitosti dáme někomu k narozeninám nebo svátku a sami to ani nepoužijeme. Chybí mi zde prostě ta čistota produktové nabídky a parametrů. Skvělý produkt se přeci bude prodávat sám, protože ho lidé budou chtít proto jaký je a ne proto, že k němu dostanou úplatek v podobě levného telefonu, nebo tabletu. Bance by tedy mělo jít prioritně o zájem o produkt, než o udání telefonu. Škoda, že to celé působí takto úplně jinak. K samotným nižším splátkám upozorňujeme zájemce, aby věnovali pozornost do jaké míry je nižší splátka způsobena skutečně nižší RPSN, nebo naopak prodloužením splatnosti úvěru. Pokud hlavně tím prodloužením termínu pro splacení, tak o žádné terno nepůjde.

UniCredit Bank

Air Bank: Air Bank má za tři čtvrtletí zisk 216,6 mil. Kč, investuje do větší sítě bankomatů

Air Bank je dlouhodobým důkazem, že nízkonákladová banka může vydělávat a může mít své místo na trhu. I když výše zisku dosti kolísá, přesto se opět naplní zisk ve výši několika stovek milionů korun. Je také třeba brát v úvahu, že banka neustále a masivně investuje do svého rozvoje, což se ve výši zisku postupně projevuje. Vzhledem k velikosti i zaměření banky se jedná o vynikající výsledek. Spolu s růstem klientů, objemu půjček i dalších služeb, spolu s rozvojem pobočkové a bankomatové sítě banka jistě dosáhne miliardového zisku. Minimálně to jí přejeme do jejích dalších pěti let působení na trhu v České republice.

Air Bank

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: Air Bank jede a Cetelem slaví

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více