Komentované zprávy bank:
mBank je digitální a Moneta se chválí


29. 03. 2017  00:15     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat ČSOB, Moneta Money Bank a mBank.

Komentované zprávy bank: mBank je digitální a Moneta se chválí




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

mBank: Digitální technologie a moderní design: Nový koncept poboček mBank startuje v Českých Budějovicích

mBank chce být moderní a pokroková, digitální banka. Zatímco takto jí chápou lidé při používání jejich služeb zejména na internetu, měla by se tato zkušenost a image zhmotnit také v případě poboček této banky. První takový koncept odstartuje banka v Českých Budějovicích. Dobrou inspirací by mBank mohly být pobočky Air Bank, které skutečně odpovídají pohledu moderní a digitální banky, která se nachází na úrovni každého svého klienta. Rozhodně se nebudeme zlobit pokud mBank tento koncept ještě něčím novým obohatí a přinese další nové nápady, které budou inspirací i pro konkurenci.

mBank nová

ČSOB: Tři čtvrtiny Čechů chce vánoční dárek koupit online. Na co si dát pozor?

Tato zpráva je v předvánočním období zcela na místě. Lidé by si měli zejména v době nákupního šílenství dávat pozor především na to komu a za co platí. S velkým boomem nákupů v době Vánoc se totiž množí i případy nejrůznějších podvodů. Za velkou část problémů si přitom mohou lidé sami tím že nedodržují bezpečnostní opatření, ani doporučení bank a odborníků. Proto vítáme i zprávu ČSOB, která opětovně doporučuje lidem jak postupovat při placení on-line, aby byly platby co nejbezpečnější a upozorňuje na možná rizika i lhostejnost lidí k bezpečnostním opatřením. Jako hlavní nástroj bezpečného placení je dle ČSOB používání potvrzovacích sms při placení kartou, tzv. 3D security.

ČSOB

Moneta Money Bank: Velký pokrok v úvěrech pro retail, podnikatele a SME / Navýšení plánované dividendy za rok 2016 odráží důvěru vedení ve splnění cílů

Banka v podstatě v této zprávě oznámila, že se jí snížil zisk z 3,5 na 3,2 miliardy korun za první tři čtvrtletí roku 2016. Zajímavý je popis důvodů. Důvodem poklesu zisku banky byly konkurenční tlaky.:) To samotné odůvodnění je velmi úsměvné. Která z bank na kterémkoliv trhu nečelí konkurenčním tlakům? Kdyby konkurenční tlaky měly být důvodem pro automatický pokles zisku, už by žádná z tuzemských či zahraničních bank už dávno žádný zisk neměla. Pochopím, že bance klesl objem poskytovaných úvěrů, snížil se výnos z poplatků, zaznamenala ztráty z prodeje dluhopisů apod. ale odůvodnit pokles zisku z důvodu konkurenčních tlaků je skutečně unikátní. Protože Moneta Money Bank nikdy do vesmíru neodletí, bude i v budoucnu působit na našem trhu a tedy čelit konkurenčním tlakům. Uvedené vysvětlení by pak mohlo vést k domněnce, že banka už s růstem zisku nikdy nepočítá.

Moneta Money Bank

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: mBank je digitální a Moneta se chválí

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více