Komentované zprávy bank:
Komerčka a její vkladomaty a ČSOB s on-line úvěry


05. 04. 2017  00:19     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat České spořitelně, Komerční bance a ČSOB.

Komentované zprávy bank: Komerčka a její vkladomaty a ČSOB s on-line úvěry




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

Česká spořitelna: Česká spořitelna podporuje začínající podnikatele. Erste Corporate Banking je partnerem Týdne podnikání v Česku

Česká spořitelna nechce nechat vavříny podpory podnikatelů pouze svým konkurentům Komerční bance a ČSOB, ale snaží se uplatnit i v tomto segmentu, který jinak není ČS úplně vlastní. Česká spořitelna se vždy historicky orientovala na drobné střadatele, spravování jejich úspor a poskytování služeb a produktů rozsáhlé retailové klientele. Není proto divu, že se ČS snaží růst i směrem k podnikatelské klientele. Upozornit na sebe a své služby může i podobnými projekty, jako je podpora začínajících podnikatelů. Jasně, nějaký ten milion to stojí, ale je to dobrá reklama a dobrá možnost na sebe upozornit a ukázat, že Česká spořitelna není dobrá jen pro běžné klienty, ale také pro podnikatele.

Česká spořitelna

Komerční banka: Přes vkladové bankomaty KB měsíčně projde již více než miliarda korun

Tak a už se konečně dozvíme, jak oblíbené jsou vkladové bankomaty, byť třeba jen v síti Komerční banky. Alespoň to nám slibuje titulek tiskové zprávy této banky. Jdeme kouknout na obsah…Ano, informace jsou jasné. Jen v rámci sítě vkladových bankomatů Komerční banky se měsíčně vloží hotovost ve výši miliardy korun. Vložit hotovost můžeme prostřednictvím 200 vkladových bankomatů, které Komerční banka v České republice aktuálně provozuje. Meziročně se objem vkladů zvýšil o úctyhodných 75 procent. Je vidět, že vkladové bankomaty skutečně fungují a klienti mají o jejich využívání zájem. Ostatně komu by se chtělo chodit s tisícovkou na pobočku banky a vyplňovat tam formulář.

KB

ČSOB: Lidé si půjčují víc než loni, roste především zájem o online úvěry

Objem nových půjček u ČSOB  a Poštovní spořitelny se zvýšil od ledna do září roku 2016 o celých 59 procent. S touto informací přišla právě ČSOB. Zároveň roste výrazně zájem o on-line půjčky. A to ať už se jedná o neúčelové půjčky, refinancování půjček nebo půjčku na bydlení. Zároveň se zvýšila i výše průměrné půjčky, která aktuálně činí 181 000 korun a je o 28 000 korun vyšší než před rokem. Pokud by taková čísla platila i u dalších bank, znamenalo by to skutečný úvěrový boom v České republice. Potvrdit lze tento boom rekordním růstem hypoték, které jsou motorem úvěrů jako celku. Vysoké tržby obchodů a spotřeba domácností, která roste velmi rychlým tempem právě využívání úvěrů ve velké míře potvrzuje. Je dobře, že i banky se v poslední době výrazněji podílejí na růstu ekonomiky prostřednictvím vyšších úvěrů.

ČSOB

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: Komerčka a její vkladomaty a ČSOB s on-line úvěry

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více