Komentované zprávy bank:
S Fio obchodujete zdarma a Komerčka prospívá ekonomice


12. 04. 2017  00:23     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat Komerční bance, ČSOB a Fio bance.

Komentované zprávy bank: S Fio obchodujete zdarma a Komerčka prospívá ekonomice




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

Komerční banka: Komerční banka přispívá k rozvoji české ekonomiky růstem úvěrování a investicemi

V minulých letech se banky na růstu ekonomiky v České republice podílely jen minimálně. Objem úvěrů spíše klesal a úvěry podnikům na investice stagnovaly. Aktuálně se banky na rozvoji ekonomiky podílí mnohem aktivněji. Zejména růst úvěrů a zejména těch směřovaných do investic je základem ekonomiky a umožňuje podnikům zajistit financování projektů a investic formou relativně výhodných úvěrů. Snadnost a dostupnost úvěrů pak může vést ke zvýšení zájmu o úvěry ze strany podnikatelů. Další možností, kterou banky ekonomický růst zvyšují jsou spotřebitelské půjčky a úvěry na bydlení. Právě spotřeba domácností a hypoteční boom z největší míry roztáčí ekonomiku, zatímco růst průmyslu nárůst ekonomiky spíše brzdí. Přejme si, aby banky v této politice co nejdéle pokračovaly. Samozřejmě i ve svém vlastním zájmu. Ještě doplňme, že objem úvěrů poskytnutých Komerční bankou se v roce 2016 zvýšil o 11 procent, což je velmi slušný výsledek.

KB

ČSOB: Realitní kanceláře mají boom, zájem o bydlení ale mohou ovlivnit změny v legislativě

Realitní kanceláře mají zatím boom i v roce 2017, nicméně nárůst se postupně zadrhává. Změny v legislativě a omezující, regulační opatření České národní banky nesou své ovoce a vysoký růst z minulého roku se postupně ochlazuje. Svým způsobem je to dobře. Trh potřebuje najít novou rovnováhu, která bude více odpovídat příjmovým možnostem a úrovni občanů. Nejde zvyšovat uměle ceny jen na základě úvěrového dopingu, protože tyto prostředky jsou prostředky budoucnosti a zcela zkreslují aktuální reálnou příjmovou situaci rodin. V blízké budoucnosti tak můžeme očekávat postupné snižování nárůstu cen u nemovitostí a srovnání jejich nabídky s poptávkou. Rovnovážná úroveň nabídky a poptávky v tomto sektoru nakonec ocení hlavně občané a budoucí zájemci o pořízení nemovitosti.

ČSOB

Fio banka: Fio banka spouští investiční akci – nabídne úvěr na obchodování s úrokem 0 %

Fio banka umí inovovat a přinášet novinky v tom co umí nejlépe. Zprostředkovávat investice do nejrůznějších produktů to jde této bance vskutku skvěle. Fio navíc zájem o tento druh služeb umí dobře udržovat různými akcemi a novinkami. I nyní přišla Fio s investiční akcí kdy nabídla úvěr na obchodování s nulovým úrokem. Poskytne tak svým klientům úvěr, zvýší zájem o své investiční služby a klienti mohou být spokojení, stejně jako banka. Je skutečně obdivuhodné, jak taková dříve poměrně malá instituce ve formě družstevní záložny dokázala využít specializace a unikátnosti ke svému růstu a zkvalitňování a inovacím svých služeb. V tomto duchu pokračuje Fio i ve formě banky. Nemusíme připomínat, že právě Fio je dlouhodobě nejúspěšnější a nejvstřícnější banka v našem prvním klientském ratingu GEEN Vstřícná banka.

Fio banka

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: S Fio obchodujete zdarma a Komerčka prospívá ekonomice

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více