Komentované zprávy bank:
Moneta v indexu a mBank zkoumá AliExpres


22. 02. 2017  00:35     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat mBank, ČSOB a Moneta Money Bank.

Komentované zprávy bank: Moneta v indexu a mBank zkoumá AliExpres




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

Moneta Money Bank: MONETA Money Bank byla zařazena do českého indexu MSCI

A máme tu typický příklad zbytečné a zbytečně komplikované zprávy, které nikdo normální nemůže absolutně vůbec rozumět. Nejlepší bude citovat: „MONETA Money Bank, přední česká retailová banka, rostoucí i v segmentu malých a středních podniků (SME), byla zařazena do českého indexu MSCI na základě listopadové pololetní revize indexu. Banka se tak stala čtvrtou složkou českého MSCI indexu, který je součástí amerického indexu měřícího výkonnost trhu s cennými papíry v dané zemi a zároveň tvoří část MSCI indexu Rozvíjejících se trhů. Ten považuje mnoho mezinárodních investorů za benchmark pro daný region.“

Přiznejte se, do takto koncipované zprávě rozumí a koho to vůbec zajímá? Rekapitulujme „index MSCI, benchmark, revize indexu“. Tahle zpráva asi není pro lidi, ale proč jí tedy Moneta rozesílá? I komplikované věci se dají napsat srozumitelným a lidským způsobem.

Moneta Money Bank

ČSOB: Na Vánoce si půjčil každý desátý Čech, nejvíce mladí

Nechme nyní bez povšimnutí, proč s takovou zprávou či průzkumem přišla právě ČSOB a co tím sleduje. Zaměřme se tedy nyní spíše na její obsah. Každý desátý Čech si půjčil na Vánoce ať už na dárky, nebo na výdaje s Vánoci spojenými. Je to deset procent lidí, tedy cca půl milionu pracovně činných lidí. Jedná se o poměrně velký podíl, který ilustruje fakt, že lidé si neváhají půjčit a zadlužit se i kvůli spotřebitelským výdajům za věci, které okamžitě po koupi ztrácí buď celou svou hodnotu, nebo dochází k výraznému poklesu této hodnoty. Co zůstává stejné jsou dluhy, které musí dlužníci splácet spolu s úroky a poplatky. Jde o to si uvědomit, zda si musíme vychutnávat Vánoce s minimálně ročním odříkáním a starostmi spojených se splácením Vánočních výdajů.

ČSOB

mBank: Čínský AliExpress předbíhá domácí i evropské e-shopy. Češi nakupují mnohem více, ale po menších částkách!

Konečně velmi zajímavá a užitečná zpráva. mBank za ní upřímně děkujeme. Dle informací banky ohledně placení svých klientů v rámci internetových nákupů došla mBank k závěru, že její klienti čím dál více nakupují u Čínského mamutího e-shopu AliExpres. Proti loňskému roku se počet plateb na účet tohoto obchodníka zvýšil o sto tisíc. Proti roku 2013 se pak počet plateb zvýšil šestkrát ze 74 000 plateb na 470 000 plateb. Z průzkumu tak vyplývá, že Češi stále více nakupují u zahraničních internetových prodejců a nemají z nákupu v zahraničí obavy. Nárůst zahraničních e-shopů je přitom výrazně vyšší než v případě domácích e-shopů. S postupným rozšiřováním svých služeb na tuzemském trhu navíc pokračuje Amazon, přímo působící v České republice. Uvidíme jak nástup zahraničních e-shopů zamíchá s domácí konkurencí.

mBank nová

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: Moneta v indexu a mBank zkoumá AliExpres

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více