Komerční banka a Národní galerie Praha podpoří umělecké dílo přesahující hranice výtvarného umění


04. 09. 2019  00:27     Tisková zpráva     komentáře (0)

Komerční banka a Národní galerie Praha vyhlašují otevřenou soutěž na realizaci díla se sociálním rozměrem. Cílem soutěže je podpořit vznik nového uměleckého díla v jakékoliv výtvarné formě, která přesahuje hranice pole výtvarného umění a originálním a aktivním způsobem se dotýká některého ze současných palčivých společenských problémů. Důraz je kladen na sílu a společenský apel projektu, stejně tak na způsob, jakým začleňuje jiné než umělecké aktéry.

Komerční banka a Národní galerie Praha podpoří umělecké dílo přesahující hranice výtvarného umění




„Podobné projekty jako tento posunují ještě dál naše partnerství s Národní galerií. Jsme velmi rádi, že se náš společný nápad podařilo dotáhnout do finální podoby. Z otevřené soutěže vybere porota, čítající odborníky Národní galerie Praha, tři nezávislé odborníky a zástupce Komerční banky, dva vítěze. Jejich projekty pak budou podpořeny každý částkou 200.000 Kč,“ uvedla Kateřina Šušáková, ředitelka Komunikace v KB.

„Cílem soutěže je podpořit projekty, které přesahují hranice výtvarného umění a využívají sílu umění k tomu, aby neotřelým způsobem poukázaly na některý ze současných společenských problémů. Výsledkem tak může být v zásadě cokoliv – důležité je, aby dílo vzniklo ve spolupráci s ostatními, tedy i s těmi, kterých se problém týká. Nehledáme pouze dílo, které vytvoří sám umělec, ale dílo se společenským apelem, originalitou a aktuálností,“ komentoval společný projekt Michal Novotný, ředitel Sbírky moderního a současného umění NGP.

Soutěž je otevřená všem umělcům a umělkyním působícím na české výtvarné scéně bez ohledu na věk nebo národnost. Vítány jsou také návrhy uměleckých skupin.

Přihlášku do soutěže je možné poslat ještě poslední zářijový den. Do 15. října 2019 porota vybere a vyhlásí 2 vítězné projekty. Následujících 12 měsíců bude probíhat realizace projektů a průběžné zveřejňování dokumentace. Konečné představení výsledků projektů (dle charakteru bude možná i výstavní prezentace v Národní galerii Praha) se uskuteční v listopadu 2020.

Podrobnosti o projektu jsou k dispozici na webu Cenaempatie.cz.



Komerční banka a Národní galerie Praha podpoří umělecké dílo přesahující hranice výtvarného umění

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12601939584

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více