Komerční banka se připojuje k okamžitým platbám


24. 09. 2019  10:10     Tisková zpráva     komentáře (0)

Komerční banka se zapojila do schématu okamžitých plateb, ve kterém jsou korunové platby prováděny mezi dvěma účty vedenými v různých bankách během několika sekund. Aktuálně se to týká příchozích plateb z Air Bank, Banky CREDITAS, České spořitelny a Raiffeisenbank, a to za stejnou cenu, jakou na svém účtu klienti platí za jiné tuzemské příchozí úhrady.

Komerční banka se připojuje k okamžitým platbám




„Po sérii zrychlování provádění tuzemských plateb v minulém roce, včetně zpracování plateb mezi účty v rámci Komerční banky v režimu 24/7/365, jsme si pro letošní rok nekladli jiný cíl než spuštění okamžitých plateb.“ uvedl Vladimír Jeřábek, člen představenstva Komerční banky. Jak dále dodal: „Jsem velice rád, že se nám podařilo přijít s tímto řešením na trh ve velice krátké době. Vývoj okamžitých plateb u nás odstartoval na začátku letošního roku. Po osmi měsících jsme schopni našim klientům nabídnout první část – přijímání okamžitých plateb. Možnost zadávat okamžité platby přineseme našim klientům vzápětí.“

Okamžité platby umožňují převádění peněžních prostředků mezi dvěma účty klientů vedených v různých bankách, které jsou zapojeny do schématu okamžitých plateb podporovaného Českou národní bankou. Platby proběhnou během několika sekund kterýkoliv pracovní i nepracovní den v jakoukoliv denní či noční hodinu, tedy v režimu 24/7/365.

Komerční banka zároveň spustila pro své zaměstnance v pilotním provozu možnost zadávat okamžité platby do výše uvedených bank přes internetové bankovnictví MojeBanka a Mobilní banka. Po krátké době interního testování okamžitých plateb v produkčním prostředí předpokládá, že tuto funkčnost uvolní svým klientům do konce září.



Komerční banka se připojuje k okamžitým platbám

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12530772352

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více