MasterCard a Deutsche Telekom spojují své síly v oblasti mobilních plateb v Evropě


03. 07. 2012  14:05     tz     komentáře (0)

Společnosti MasterCard Europe a Deutsche Telekom informovaly o svém spojenectví v Evropě, jehož cílem je umožnit spotřebitelům vstup do bezhotovostního světa a používání mobilních telefonů jako bezpečného, jednoduchého a chytrého způsobu placení.





Na tiskové konferenci v Berlíně představitelé obou společností zdůraznili význam jejich spojenectví a zavádění mobilních plateb – jedné z nejrychleji rostoucích spotřebních služeb v uplynulých pěti letech. Cílem spolupráce je, aby 93 miliónů zákazníků společnosti Deutsche Telekom v Evropě mohlo využívat mobilní platby.

 

 „Jedná se o obrovský krok k dalšímu rozšiřování mobilních plateb. Společnost MasterCard považujeme za sofistikovaného partnera, díky němuž tento důležitý segment roste. Chceme vybudovat komplexní „ekosystém“ pro mobilní platby a pomoci tak Telekomu při realizaci jeho strategie – být pro zákazníky operátorem první volby v práci i v soukromém životě,“ uvedl Thomas Kiessling, ředitel pro produkty a inovace Deutsche Telekom.

 

První systém bude do ostrého provozu uveden letos v Polsku. I němečtí spotřebitelé se dočkají mobilních plateb ještě letos – nejprve ve zkušebním provozu s kartami v mobilních telefonech a až později, v první polovině následujícího roku, se službou mobilní peněženky, do níž budou moci vstoupit i jiné vydavatelské banky a partneři. Deutsche Telekom bude vydávat produkty MasterCard prostřednictvím své dceřiné společnosti ClickandBuy, která je držitelem licence na elektronické peněžní služby. Produkty budou uváděny i na jiných evropských trzích.

 

Platební prostor je připraven na inovace. Jsme svědky zrychlujícího se odklonu od hotovosti, jehož hnacím motorem jsou technologie. Bohatství společnosti MasterCard spočívá ve vývoji otevřené technologie určené pro každého, kdo chce využívat bezpečná, jednoduchá a inteligentní platební řešení. Spolupráce mezi společnostmi MasterCard a Deutsche Telekom, která díky službě mobilní peněženky, otevřené i pro jiné vydavatelské banky a partnery, zde v Evropě přinese do oblasti plateb mimořádnou inovaci. Navazuje na naši vizi světa bez hotovosti a napomůže našim zákazníkům při osvojování nových spotřebitelských vzorců. Dnešní oznámení potvrzuje, že obě naše společnosti mají společný pohled na věc – a na takovém základě vzniká skutečné partnerství,“ prohlásila Ann Cairnsová, prezidentka pro mezinárodní trhy společnosti MasterCard Worldwide.

 

To, že se technologie mobilní peněženky realizuje v prostředí SIM karty chytrých telefonů, přináší spotřebitelům významné výhody: nejenže jsou platební transakce bezpečné, ale navíc má spotřebitel nepřetržitou a úplnou kontrolu, protože se každá transakce potvrzuje textovou zprávou.

 

I na českém trhu představila společnost MasterCard Europe společně s partnery ČSOB, Era a Wincor Nixdorf novinku pro mobilní platby, službu MasterCard Mobile. Tato moderní platforma má široké uplatnění a umožňuje placení mobilním telefonem na internetu, ale např. i pro dárcovské platby, jízdné, placení v kamenných obchodech atp. MasterCard Mobile se rozebíhá i v okolních zemích. Na českém trhu bude fungovat od konce roku 2012, nyní se testuje beta verze.

 



MasterCard a Deutsche Telekom spojují své síly v oblasti mobilních plateb v Evropě

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15661436752

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více