MasterCard představuje MasterPass - jednotný platební elektronický systém


25. 02. 2013  20:35     tz     komentáře (0)

Cílem ankety Zlatý Měšec 2013 bylo zvolit nejlepší finanční instituci z pohledu komplexního hodnocení dostupnosti a kvality služeb čtenáři finančního serveru Měšec.cz. Fio banka získala první místo v kategorii Banky a družstevní záložny a Obchodníci s cennými papíry. Oproti loňskému roku si přitom polepšila v hodnocení -  v první jmenované kategorii bodovala s průměrnou známkou 1,41 (vs. 1,46 v loňském roce), ve druhé se známkou 1,38 (vs. 1,44 v roce 2012).
„Všem, kteří pro nás hlasovali, chceme poděkovat a vzkázat, že si vážíme jejich přízně, důvěry i vylepšeného hodnocení - jsme rádi, že jsou s námi naši klienti spokojeni. Děkujeme také za četné komentáře a podněty v rámci ankety, které jsou pro nás cennou zpětnou vazbou,“ komentuje vítězství Fio banky Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.
Společnost MasterCard na konferenci Mobile World Congress dne 25. února představila technologii MasterPass™, která je budoucností elektronických plateb. MasterPass je elektronická služba, která spotřebitelům umožňuje pomocí jakékoliv platební karty nebo uzpůsobeného přístroje (chytrého telefonu, PC, tabletu) nakupovat nově a jednoduše – pouhým kliknutím, poklepáním nebo dotekem - na internetu, v obchodech i kdekoli jinde.

  MasterCard představuje MasterPass  - jednotný platební elektronický systém




„Kterékoli zařízení, jako je smart phone, tablet nebo PC, se nyní může stát platebním nástrojem,“ prohlásil Ed McLaughlin, ředitel společnosti MasterCard pro nové platební technologie. „MasterPass spojuje všechny možnosti, jak platit za nákupy, od tradičních plastových platebních karet až po digitální peněženky, a umožňuje spotřebitelům zaplatit odkudkoli a snadno.“

Integrovaný platební systém MasterPass
„Rok 2013 se ponese ve znamení mobilního placení. V současné době nabízíme různé varianty bezkontaktního placení: ať už se jedná o bezkontaktní nálepky, platební kartu s technologií NFC v mobilním telefonu nebo mobilní platební aplikaci MasterCard Mobile*. Různé varianty bezkontaktního placení existují proto, aby si uživatelé na alternativní placení zvykli a každý si mohl vybrat variantu, která mu nejvíce vyhovuje,“ říká Miroslav Lukeš, generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku. „Nyní MasterCard sjednocuje tyto varianty do jednotného systému - MasterPass, který zprostředkovává internetové i mobilní platby. Budoucnost patří internetu a mobilnímu placení,“ dodává Miroslav Lukeš. Podle průzkumu společnosti GfK, přes 50 % české internetové populace je příznivě nakloněna placení mobilem.

Balíček služeb MasterPass obsahuje:
•    Službu MasterPass pro odbavení nákupů na pokladně, které obchodníkům poskytnou jednotný způsob akceptace elektronických plateb bez ohledu na místo, kde se zákazník nachází. Při nákupech v prodejnách, ať už u pokladen či mezi regály, bude systém MasterPass podporovat používání technologií NFC, QR kódů, štítků i mobilních zařízení používaných v prodejních místech. Při nákupech na internetu MasterPass umožní kupujícím snadné odbavení, jelikož odpadne potřeba zadávat při každém nákupu podrobné údaje pro doručení a o kartě.
•    Integrovanou elektronickou peněženku MasterPass, která bankám, obchodníkům a partnerům umožní nabízet jejich vlastní peněženky. Spotřebitelé si budou moci bezpečně ukládat údaje o kartách, adresáře a další informace v zabezpečeném cloudu, který bude spravovat hostitelský subjekt, jemuž důvěřují. Peněženka je otevřená, což znamená, že kromě karet MasterCard s ní mohou spotřebitelé využívat i další značkové kreditní, debetní a předplacené karty.
•    MasterPass přidanou hodnotu – služba nákup zpříjemní před, během i po placení. Ke službě navíc bude patřit poskytování dalších informací jako např. zůstatek na účtu a zprávy v reálném čase, věrnostní programy i nabídky a další možnosti využití programů Priceless.

MasterPass je novou generací plateb: lidé budou platit čistě elektronicky pomocí uživatelských účtů a mobilních telefonů. Obchodníci zase nebudou potřebovat nákladné platební terminály. K provedení platby budou stačit chytré telefony a technologie NFC.

Spotřebitelé po celém světě si službu budou moci zřídit prostřednictvím finančních institucí v Austrálii a Kanadě (do konce března) a v USA a Velké Británii (v průběhu jara, resp. léta). Kromě toho bude v průběhu roku 2013 služba MasterPass uvedena i na další světové trhy, mj. v Belgii, Brazílii, Číně, Francii, Itálii, Nizozemsku, Singapuru, Španělsku a Švédsku.

Více informací najdete ve videu: https://www.youtube.com/watch?v=ehkYyVuWMYI&feature=youtu.be



MasterCard představuje MasterPass - jednotný platební elektronický systém

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12446714464

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více