mBank spouští mezinárodní platební styk


10. 08. 2011  17:08     Ivana Buriánková     komentáře (0)

Od dnešního dne mohou klienti mBank posílat a přijímat zahraniční platby prostřednictvím systému SWIFT. Zahraniční platební styk je možné provádět z běžného účtu mKONTO. Za provedení zahraniční platby přes internetové bankovnictví zaplatí klienti mBank 0,5% z převáděné částky, nejméně 220 korun a nejvýše 840 korun. Za příchozí platbu ze zahraničí si mBank účtuje 49 korun.





mBank tak rozšiřuje portfolio svých služeb o zahraniční platby. „Platby prostřednictvím systému SWIFT jsou prvním krokem, ve kterém chceme umožnit našim klientům mezinárodní platební styk. Dalším krokem, který bude následovat v nejbližší době, se stane rozšíření produktové nabídky o platby v rámci oblasti SEPA (Single Euro Payments Area)“, komentuje uvedení produktu Milada Pivníková, produtkový specialista mBank. Zahraniční platební styk v současné době mohou využívat klienti retailového bankovnictví. Podnikatelé (fyzické osoby) budou moci začít používat SWIFTové platby během několika málo následujících týdnů. Poplatkovou politikou se mBank řadí mezi nejlevnější banky na českém trhu. Proto i  poplatky spojené s mezinárodním platebním stykem jsou jedny z nejnižších. Za provedení zahraniční platby zaplatí klient mBank pouze 0,5% z převáděné částky, nejméně však 220 korun a nejvýše 840 korun, za příchozí platby potom účtuje mBank 49 korun.     ----- SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) slouží k mezinárodnímu platebnímu styku. Jedná se o systém pro dálkový přenos dat mezi bankami a dalšími finančními i nefinančními institucemi.


mBank spouští mezinárodní platební styk

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16521325248

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více