Městský soud v Praze potvrdil správnost plných mocí iniciativy Poplatkyzpět.cz


25. 03. 2014  15:19     POPLATKYZPET.CZ     komentáře (0)

Klienti iniciativy Poplatkyzpět.cz podali odvolání proti rozhodnutím některých pražských obvodních soudů, které neuznaly plné moci udělené jejich právnímu zástupci JUDr. Petru Tomanovi. Městský soud v Praze v průběhu února rozhodl o prvních z těchto odvolání. Uvedl, že plné moci iniciativy Poplatkyzpět.cz byly v pořádku a obvodní soudy pochybily, když nerespektovaly vůli smluvních stran a právní úpravu plných mocí vykládaly proti jejímu smyslu.

Městský soud v Praze potvrdil správnost plných mocí iniciativy Poplatkyzpět.cz




Jednotliví klienti plnou mocí zmocnili společnost BSP Lawyer Partners a.s., která poskytuje službu Poplatkyzpět.cz, aby zajistila uplatnění jejich nároku na vrácení bankovních poplatků a zmocnila k jejich vymáhání advokáta dle svého výběru. Obvodní soudy tento postup označily za „řetězení plných mocí“, které je dle jejich názoru nepřípustné. České zákony ani judikatura však takový postup nevylučují, což nyní potvrdil Městský soud v Praze.

Advokát JUDr. Petr Toman poskytující právní služby klientům iniciativy Poplatkyzpět.cz k tomu dodává: „Obvodní soudy zpochybnily naše plné moci, aniž by pro to měly zákonný důvod. Způsobily tím nám i naším klientům nemalé problémy. Navíc ve svém postupu nerespektovaly judikaturu Nejvyššího soudu, na kterou jsme je upozorňovali. Jsem rád, že Městský soud jejich pochybení na základě našeho odvolání napravil.“

JUDr. Daniel Paľko, předseda představenstva BSP Lawyer Partners a.s., poskytovatele služby Poplatkyzpět.cz k tomu uvádí, „Je to dobrá zpráva pro nás i pro naše klienty, které jsme museli v důsledku protiprávního postupu soudů neúměrně zatěžovat. Tímto se jim za způsobené komplikace ještě jednou omlouváme. Věříme, že v podobném duchu se na stranu práv spotřebitelů postaví také Ústavní soud.“



Městský soud v Praze potvrdil správnost plných mocí iniciativy Poplatkyzpět.cz

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12577580496

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více