Michal, 33 let:
Nakupoval na e-shopu. Přišel o 15 000 korun


28. 03. 2019  00:22     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Michal nakupuje na internetu už dlouho. Je to pro něj nejen praktická cesta něco sehnat, ale i zábava. Surfuje totiž v práci, kdy ho nikdo nekontroluje a tak se jedná o ideální možnost. Jednou se však nechal Michal až moc unést velmi nízkou cenou a e-shop si nijak neprověřoval. Zaplatil předem, a co se dělo pak? ČTĚTE DÁLE!

Michal, 33 let: Nakupoval na e-shopu. Přišel o 15 000 korun




Michal se rozhodl koupit nový notebook. Cena, za kterou ho na jednom z e-shopů nabízeli, byla jasně nejlevnější a představovala 15 000 korun. Super cena. Michal ani chvíli neváhal. Zboží přes stránky objednal a zaplatil převodem z účtu. Pak už se jen těšil a čekal až notebook poštou, nebo jiným přepravcem dorazí. Čekal. Čekal týden, čekal dva týdny. V té chvíli už začal mít obavu. Napsal na kontakty e-shopu, ale nikdo nereagoval. Telefonní číslo nefungovalo.

Michal se tedy začal o e-shop zajímat více. Vygooglil si jeho název a kontakty, které tam byly uvedeny, a nestačil se divit. Na diskusích nacházel samé negativní hodnocení a varování před tímto tzv. e-shopem. Pomalu ale jistě mu docházelo, že naletěl podvodníkům. Teď už je jen jedna cesta. Obrátit se na policii. Podal trestní oznámení pro podezření z trestného činu podvodu, sepsal se protokol. Mezi řečí policista Jirkovi sdělil, že je dalším z mnoha desítek podvedených zákazníků povedeného e-shopu. Hlavním problémem však je, že e-shop v tu chvíli už nefungoval, provozován z České republiky, ale z nějaké exotické ciziny. Bezchybná čeština na tomto e-shopu však potvrzovala domněnku, že s ní musí mít něco společného Čech nebo Slovák. V každém případě pachatele se dodnes nepodařilo dohledat. Z toho plyne i fakt, že Michal o své peníze definitivně přišel a s ním i desítky dalších zákazníků.

Varujeme tak před současnou praxí placení předem a zejména na neprověřených serverech. Kdyby se totiž Michal už v době koupě o důvěryhodnost e-shopu zajímal, zjistil by, že tam není vše v pořádku a s největší pravděpodobností se jedná o podvodný e-shop. Nelze dodat než, že nakupovat přes internet bychom měli především u prověřených s dlouho fungujících e-shopů s dostatečnými referencemi.

MÁTE TAKÉ TAKOVÝ ČI JINÝ PRÁVNÍ PROBLÉM? CHCETE SE INFORMOVAT NA PRÁVNÍ MOŽNOSTI A POSTUP? NECHCETE NĚCO ZANEDBAT A RISKOVAT TAK SVÉ PROSTŘEDKY? MŮŽETE POUŽÍT NAŠÍ PRÁVNÍ PORADNU ZDE! Poradna je z kapacitních a praktických důvodů zpoplatněna částkou 300,- Kč.

logo



Michal, 33 let: Nakupoval na e-shopu. Přišel o 15 000 korun

Diskutovat (0)