Miloš Večeřa přešel z představenstva České exportní banky do Expobank CZ


21. 09. 2018  11:11          komentáře (0)

Bývalý člen představenstva České exportní banky Miloš Večeřa nově působí v týmu korporátního bankovnictví Expobank CZ. Působil například také v Raiffeisenbank, Československé obchodní bance, v Chase Manhattan Bank, v IFC, ale také jako předseda Komise pro exportní financování České bankovní asociace. V oblasti korporátního bankovnictví se Miloš Večeřa pohybuje více než 30 let, v Expobank CZ se jako nový Trade & Export Finance Specialist zaměří na získávání nových korporátních klientů a jejich financování.

Miloš Večeřa přešel z představenstva České exportní banky do Expobank CZ




Ve své nové roli v týmu korporátního bankovnictví, který v Expobank CZ vede Jiří Procházka, je Miloš Večeřa zodpovědný za získávání nových klientů s exportním potenciálem, a to především do zemí SNS (Společenství nezávislých států) a jejich následné strategické financování. „Mým cílem je nadále rozšiřovat portfolio korporátní klientely banky, které v současnosti čítá několik tisíc klientů. Součástí toho je nejen akvizice nových partnerů s exportním potenciálem, ale zároveň také identifikace a implementace vhodných finančních strategií na míru jejich obchodním aktivitám,“ uvádí Miloš Večeřa. Právě korporátní bankovnictví je spolu s privátním bankovnictvím hlavní oblastí činnosti Expobank.

Miloš Večeřa vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, absolvoval také manažerské programy zaměřené na leadership ve Velké Británii, USA či Belgii. V roce 2003 složil makléřské zkoušky Komise pro cenné papíry v Praze. Během své dosavadní kariéry působil například v Credit Lyonnaise Bank Praha, Chase Manhattan Bank ve Vídni, Praze a New Yorku, v Komerční bance, Československé obchodní bance, ale i jako člen představenstva České exportní banky. Od roku 2010 až do letošního roku zastával post předsedy Komise pro exportní financování České bankovní asociace. Miloš Večeřa je ženatý, má dvě děti a ve volném čase se věnuje lyžování, tenisu, fotografování a cestování.


 



Miloš Večeřa přešel z představenstva České exportní banky do Expobank CZ

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16440846816

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více