Na řadě k uzavření jsou už jen školky a obchody. Počet nakažených roste k 10 tisícům.


16. 10. 2020  10:16     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Počet nakažených covidem neklesá, ale naopak stále roste, a blíží se už ke hranici 10 tisíců nakažených denně. Uzavřít už může vláda jen školky a obchody s nepotravinářským zbožím. To vše ještě se zákazem vycházení, kromě cest do práce a nakoupit základní potraviny. Bohužel se k tomuto scénáři lockdownu nezadržitelně blížíme.

Na řadě k uzavření jsou už jen školky a obchody. Počet nakažených roste k 10 tisícům.




Počet nakažených je v České republice rekordní nejen v současném měřítku, ale i historicky. Máme jeden z největších podílů nakažených na sto tisíc obyvatel od počátku celé pandemie a několikanásobně překonáváme i nechvalně známou Itálii v době jarní koronavirové krize. Naštěstí u nás stále neumírá takové množství lidí, ale na oslavy to rovněž není. Situace se totiž každým dnem dramaticky zhoršuje.

Pokud bude vláda ukázovat, že něco dělá, musí přijít s dalšími opatřeními. Pokud se tak situace nezlepší, dojde k tomu, co již v minulosti připouštěl ministr zdravotnictví i premiér. K totálním lockdownu. V takovém případě se zavřou mateřské školky, a děti prvních ani druhých stupňů ZŠ 2. listopadu do škol rozhodně nenastoupí. To platí také o středních školách i školách vysokých. Naopak se budeme muset ponořit do bezpečí našich domovů a vůbec nevycházet do nebezpečného okolního světa s výjimkou naléhavých případů.

Při počtu 10 000 nakaženýc lidí denně, resp. správně řečeno zjištěných nakažených denně, máme za měsíc více než 300 000 nově nakažených. Při odhadech, že může být reálně nakažených, které nezjistíme, i dvakrát více, by se nakáza týkala téměř milionu lidí. A to by byl jeden z nejhorších výsledků na světě.

Zavření mateřských školek a delší uzavření základních škol je tak bohužel s ohledem na neustále narůstající počet nakažených koronavirem stále více reálným scénářem.



Na řadě k uzavření jsou už jen školky a obchody. Počet nakažených roste k 10 tisícům.

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12461203680

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více