Nakupování na internetu je v Česku stále populárnější


19. 06. 2012  11:00     tz     komentáře (0)

Lidé využívají internet ke svým nákupům stále častěji a bezpečné platební nástroje určené k úhradám za zboží v internetových obchodech jsou žádaným prostředkem. Nárůst obliby lze potvrdit i z údajů společnosti Cetelem, kdy v období od ledna do května 2012 bylo přes Klientskou zónu Cetelem realizováno o 37 % více transakcí na internetu oproti roku 2011. Cetelem tak aktuálně přichází se zlepšeními své Virtuální karty Cetelem , která je jedním z nejbezpečnějších instrumentů na českém trhu pro platby na internetu vůbec. Díky nim mohou uživatelé využívat kartu rovněž i v těch případech, ve kterých to doposud možné nebylo, a to při zachování stále stejné úrovně bezpečnosti. Mezi nové atributy Virtuální karty Cetelem patří možnost drobných mikroplateb, rychlé platby prostřednictvím nejrůznějších platebních systémů či možnost prodlužování platnosti platebních údajů.





Díky provedeným zlepšením jsme zaznamenali nárůst počtu transakcí prostřednictvím Virtuální karty o celých 28 %. Průměrná transakce s Virtuální kartou je ve výši 1 370 Kč,“ říká Tomáš Siegler, ředitel marketingu a komunikace CETELEM ČR, a.s. a dodává: „ Jsme rádi, že můžeme našim spokojeným klientům přinést ještě další vylepšení produktu, který je nezávislými odborníky již dlouhodobě hodnocen, jako nejbezpečnější nástroj k úhradě plateb na internetu vůbec.

 

Přehled vylepšení na Virtuální kartě Cetelem:

§ Možnost odblokování Virtuální karty přímo z Klientské zóny – V případě, že dojde k zablokování karty z důvodu zamítnutí platby třikrát po sobě nebo pokud si klient sám kartu z bezpečnostních důvodů zablokuje, může si ji nově jednoduše odblokovat přímo v Klientské zóně a nemusí se tak již s touto žádostí obracet na operátory Call Centra.

§ Prodlužování platnosti platebních údajů – V těch případech, kdy autorizace internetové platby ze strany obchodníka neproběhne ihned po zadání platebních údajů na jeho stránkách, ale až s určitým zpožděním, někdy i několika dní (například až v momentě, kdy dojde k dodání objednaného zboží na sklad), je možné platnost prodloužit. Doposud byla platnost platebních údajů omezena na pouhé dvě hodiny od jejich vygenerování. Nově však lze platnost těchto údajů prodlužovat až na 30 kalendářních dní.



Nakupování na internetu je v Česku stále populárnější

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16132763104

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2830
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7420
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8565
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3150
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0420
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0812
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více