Ne všechno jde přes internetbanking


01. 06. 2008  21:16     Tomáš H.     komentáře (2)

Pominu-li možnost, že pro tuto operaci je nutné navštívit pobočku, je zarážející, že virtuální výměna peněz trvá i 2 dny!





Dobrý den,

 

před deseti lety jsem se přestěhoval kousek za Prahu do městečka u Brandýsa nad Labem. Protože občas dostávám peníze za práci v zahraničí v eurech zřídil jsem na pobočce GE Money bank v Brandýse dva účty - v korunách a Eurech. Podle příručky je vše snadné, v případě směny podáte příkaz na směnu z eur na koruny a výsledná částka je vám připsána na

váš účet a lze s ní disponovat. Pominu-li možnost, že pro tuto operaci je nutné navštívit pobočku a nejde udělat elektronicky, tak zarážející skutečností je, že občas „počítačová“ výměna peněz - tzn. odepsání valut z jednoho účtu a připsání peněz na druhý účet trvá 1 až 2 dny! Důvodem je, že podle podkladů banky na to banka má vždy minimálně 24-48 hodin a je jedno, že se peníze nepřevádí fyzicky, ale pouze virtuálně. Perličkou na tom je samozřejmě to, že pokud si chcete peníze vyzvednout, je nutné to udělat venku před pobočkou v bankomatu, protože výběr v hotovosti na přepážce (když už tam tak stojíte) je zpoplatněn vskutku poplatkem nemalým. Snad to někdy zlepší.

 

 

TIP PRO VÁS
  • STANTE SE NAŠIMI AMATÉRSKÝMI REDAKTORY!!
  • Napište nám svůj příběh či stížnost! Klikněte ZDE!
  • Pomůžete tak v boji proti nespravedlnosti


Ne všechno jde přes internetbanking

Diskutovat (2)