Nedejte se a upozorněte na nesmyslnost poplatků


04. 10. 2007  11:23     Eva L.     komentáře (5)

Takový poplatek pokládám za absurdní, protože jestliže je bankomat ve všední den mimo provoz z technických důvodů, měla by banka vybrat pouze takový poplatek na pobočce, jaký bych zaplatila při výběru z bankomatu. A tým ombudsmana ČS mi dal za pravdu.





Dobrý den,

dne 25.9. tohoto roku jsem potřebovala k úhradě pohřbu manželovy maminky vybrat z bankomatu potřebnou částku.V Brně Králově Poli na Palackého ulici byl bankomat z důvodů údržby mimo provoz a uvedeno doporučení obrátit se na bankomaty, které jsou na každou stranu vzdáleny cca 2-3 km. Byla jsem tedy takto donucena jít do úřadovny ČS a.s. k přepážce, kde jsem čekala 27 minut a pak ještě dostala informaci, že poplatek za výběr bude neskutečných 59 Kč! Takže takový poplatek pokládám za zcela absurdní, měl by vyhrát první místo v proklamované soutěži, protože jestliže je bankomat mimo provoz ve všední den v dopolední době z technických důvodů, měla by tedy banka vybrat pouze takový poplatek, jaký bych zaplatila při výběru z bankomatu. Jsem rovněž toho názoru, že za výběr vlastních peněz by se nemělo platit vůbec nic, eventuelně nějaký malý paušální poplatek měsíčně!

Zdravím

Eva L., Brno

 

P.S.

Ještě na doplnění. Pracovník týmu ombudsmana ČS a.s. mne kontaktoval telefonicky, byl velmi korektní, omluvil se a podrobně mne informoval, jak měla být přepážkovou pracovnicí situace správně řešena (jeho dopis viz níže). Rovněž mne upozornil, že částka za výběr sdělená rovněž nebyla správná. S jeho jednáním jsem byla spokojená, přesto jsem však upozornila, že poplatky, které hradím každý měsíc se mi jeví přece jen poněkud vysoké, i když mám dle finanční poradkyně ČS a.s. účet, který má být pro mne výhodný. Ovšem je samozřejmě mojí chybou, že se špatně a nerada informuji o vlastních ekonomických skutečnostech.

 

 

Vážená paní doktorko,

v návaznosti na náš telefonický hovor Vám sděluji, že částka 53,- Kč (45,- za výběr na přepážce + 8,- za účetní položku) ze dne 25.9.2007 bude stornována, resp. připsána ku prospěchu vašeho účtu. Přijměte prosím ještě jednou omluvu za způsobené komplikace.

V případě jakýchkoli dalších podnětů či připomínek k poskytovaným službám je Vám tým ombudsmana i nadále k dispozici.

S pozdravem

Jan Fišera

Česká spořitelna, a.s.

odb. Řízení kvality služeb - tým ombudsmana



Nedejte se a upozorněte na nesmyslnost poplatků

Diskutovat (5)