Nejlepší výklad pojmu RPSN:
Hlasování je vyrovnané


19. 01. 2015  00:57     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Od spuštění ankety o nejlepší výklad pojmu RPSN už hlasovalo 209 čtenářů našeho serveru. Průběžné hodnocení však nemá žádného jasného favorita. Na prvním místě se tak střídají dva nejtrefnější návrhy. Víte které to jsou? A stále ještě můžete výsledky ovlivnit!

Nejlepší výklad pojmu RPSN: Hlasování je vyrovnané




Spuštěním ankety je velmi důležitý příspěvek našeho serveru Bankovní poplatky  k tomu, aby lidé začali více vnímat a všímat si pojmu RPSN. Z různých průzkumů totiž vyplývá, že více než polovina lidí vůbec tento pojem  nezná. Přitom se jedná o výrazně lepší a přesnější ukazatel než je pouhá úroková sazba u úvěrů. Tento ukazatel totiž neobsahuje pouze úroky, ale i další související poplatky a náklady a tedy vytváří přesný obraz o nákladech celého úvěru.

Původní význam tohoto pojmu Roční Procentní Sazba Nákladů toho lidem evidentně moc neřekl a lidé neví co si mají pod tímto složením přesněji představit. Proto jsme přišli se zcela novým přístupem a dali jsme našim čtenářům unikátní možnost zvolit si význam těchto zkratek, který by co nejvíce popsal skutečný smysl a funkci tohoto ukazatele.

Do hodnocení veřejnosti pak vybrali 14 nejlepší výkladů tohoto pojmu naši odborníci.

Od spuštění hodnocení hlasovalo už 209 čtenářů. 

Na prvním místě se s náskokem jediného hlasu umístil k dnešnímu dni výklad - Roční Procento Skutečných Nákladů - tento pojem vykazuje kontinuitu s původním výkladem, ale je přitom přesnější a výstižnější. Je v něm především uvedeno, že se jedná o procento skutečných nákladů úvěru, nikoliv pouze nějaká fiktivní roční sazba.

Na druhém místě právě s odstupem jediného hlasu se nachází výklad - Rád Poznám Skutečné Náklady. Připomeňme, že právě tento návrh získal od našich odborníků největší počet hlasů a byl nominován jako jasná jednička. Výsledky hlasování však potvrzují, že čtenáři se s tímto spojením zase až tolik neztotožňují.

S velkým odstupem se pak na třetím místě nachází výklad - Rozumím Půjčkám Srovnávám Náklady, spolu s Rychlý Prachy Sakra Nevýhodně.

Každý z návrhů má stele možnost zvítězit a být následně oficiálně využíván na našich stránkách i pro komunikaci s veřejností. Proto neváhejte i vy hodnotit v naší anketě ZDE!

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

 

GEEN_vstricna



Nejlepší výklad pojmu RPSN: Hlasování je vyrovnané

Diskutovat (0)


Vstřícná banka

Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor