Nejvyšší příjmy z poplatků vykazuje Česká spořitelna


29. 06. 2015  00:47     Miroslav Zeman     komentáře (2)

Příjmy z poplatků se v roce 2014 oproti roku 2013 snížily o téměř 900 milionů korun. Jak jsou na tom banky ve výběru poplatků? Nejvyšší částku od svých klientů vybrala na poplatcích a provizích Česká spořitelna.

Nejvyšší příjmy z poplatků vykazuje Česká spořitelna




Tato banka za celý rok 2014 vybrala od svých klientů částku ve výši 11,3 miliardy korun. Česká spořitelna tak z poplatků získává nejvyšší příjmy a to i ve srovnání se svými největšími konkurenty, tedy ČSOB a Komerční bankou.

Druhý nejvyšší objem vybraných poplatků vykazuje Komerční banka. I tato však vybrala oproti České spořitelně pouhých 6,8 miliardy korun. Komerční banka je přitom mezi největší bankovní trojkou bankou s nejvstřícnější poplatkovou politikou. Tato skutečnost je potvrzena i výsledky hodnocení prvního klientského ratingu bank GEEN Vstřícná banka.

Třetím v pořadí se pak umístila právě ČSOB, která vybrala od svých klientů na poplatcích 5,98 miliardy korun.

Banka

Výnosy z poplatků a provizí

Česká spořitelna

11,3

ČSOB

5,98

GE Money Bank

2,99

Komerční banka

6,8

Expobank CZ

0,13

Raiffeisenbank

1,97

UniCredit Bank

3,56

Je logické, že největší banky s největším počtem klientů také vykazují nejvyšší příjmy z poplatků. Na druhou stranu však již třetím rokem pozorujeme trend postupného snižování příjmů bank z poplatků a provizí.

Banky začaly nabízet běžné účty bez poplatků. V posledních letech také zrušily poplatky za vedení hypotečních či úvěrových účtů a dále se poplatky snižují formou nejrůznějších balíčkových produktů.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Nejvyšší příjmy z poplatků vykazuje Česká spořitelna

Re: metrika
souhlasím, proč neuvedete kolik je příjem z poplatků na jednoho klienta? ...
metrika
...pane Miroslave, to je jako srovnávat kolik stál barák bez ohledu na to kolik v něm je bytů. Nicne...
Diskutovat (2)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více