Nový arbitr bude usilovat o rozšíření kompetencí!


20. 12. 2007  12:29     Miroslav Roch     komentáře (2)

Rozhodnutím poslanecké sněmovny se novým finančním arbitrem pro příští pětileté období stal František Klufa, který přesvědčil poslance svou vizí a svými plány práce úřadu v budoucím období. Nahradil tak Otakara Schlossbergera, který úřad vedl v minulém období. "Budu usilovat o zvýšení pravomocí" říká nový arbitr!





Rozhodnutím poslanecké sněmovny se novým finančním arbitrem pro příští pětileté období stal František Klufa, který přesvědčil poslance svou vizí a svými plány práce úřadu v budoucím období. Nahradil tak Otakara Schlossbergera, který úřad vedl v minulém období. "Budu usilovat o zvýšení pravomocí" říká nový arbitr!  

Prioritou je jasná a srozumitelná komunikace

  Prioritou nového arbitra bude především zvýšení informačních aktivit, aby se stal úřad finančního arbitra pro veřejnost známější a čitelnější. Nový arbitr tohoto cíle hodlá dosáhnout několika způsoby..Především „otevřením úřadu“ širší veřejnosti, přednáškovou činností, pravidelnými tiskovými informacemi, road show, spolupráce s partnerskými institucemi apod. Celou tuto informační aktivitu podpoří koncepce, jejíž prezentace se uskuteční během února a března příštího roku.  

Rozšíření kompetencí by bylo užitečné

  Jednou z hlavních priorit bude také zvýšení a rozšíření kompetencí úřadu finančního arbitra. František Klufa k tomu dodává „Nezastírám, že rozšíření pravomocí Finančního arbitra bude patřit k mým prioritám na kterých budeme se svým týmem intenzivně pracovat.“   Je však třeba dodat, že rozšíření kompetencí úřadu bude běh na dlouhou trať a od finančního arbitra bude toto znamenat intenzivní diskusi s poslanci a příslušnými ministry.  

Klient přesně neví za co a kolik bude skutečně platit

  Nový arbitr se bude též snažit o férový přístup bank ke svým klientům. Tedy zejména srozumitelnost sazebníků, jasnou komunikační strategii bank apod. Tím arbitr naráží na skutečnost, za kterou jsou banky dlouhodobě kritizovány. Arbitr k tomu říká:   „Nemyslím, že je možné jednou větou paušalizovat nějaký typický neduh bank v České republice. Na druhou stranu se domnívám, že mnoha nepříjemnostem ve vztahu banka - klient lze předejít jasnou komunikační strategií např. v oblasti sazebníků, které jsou mnohdy pro obyčejného klienta hodně nečitelné a klient ani přesně neví za co a kolik bude skutečně platit. Dobrý obchod je ten, kdy jsou spokojeny obě strany, a to nejen při podpisu smluvní dokumentace.“

  

O finanční arbitrovi

  Arbitra volí na pětileté funkční období Poslanecká sněmovna. Takto zvolené osoby mají mít dobrou pověst, dostatečnou kvalifikaci a zkušenosti. Při výkonu své funkce se musí zdržet všeho, co by mohlo budit pochybnosti o jejich nepodjatosti.


Nový arbitr bude usilovat o rozšíření kompetencí!

Diskutovat (2)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15536042080

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více