Od října levnější elektřina a plyn. Rodina Poplatkových ušetří skoro 8 tisíc


02. 10. 2020  10:00     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Od října sníží největší tuzemský výrobce a dodavatel elektřiny ceny o 10 procent. Stejně se zlevní i ceny plynu pro dománosti. Ostatní dodavatelé byly nuceni se ke zlevňování připojit. Rodina Poplatkových díky snížení cen ušetří skoro 8 000 korun za rok. Když ještě budou šetřit, mohou ušetřit další tisíce. Těšíte se?

Od října levnější elektřina a plyn. Rodina Poplatkových ušetří skoro 8 tisíc




Zlevnění elektřiny a plynu o celých 10 procent potěší všechny tuzemské domácnosti. Ušetřit se dá podle výše spotřeby od několika stovek až tisíc korun. V době omezování vypouštění fosilních paliv v podobě drahých emisních povolenek se jedná o velmi dobrou zprávu.

Rodina Poplatkových je spokojená. Za první rok totiž už ušetřili na bankovních poplatcích necelých 1 000 korun a teď mohou ušetřit další tisíce. Problém je naopak zvyšování dalších cen v podobě inflace. Rodinu Poplatkových zejména trápí růst cen potravin. Sedm krků toho prostě hodně sní. Ale naštěstí se dá vařit levně a chutně, jak říká maminka Poplatková.

IMG_20201002_095403

Rodina Poplatkových ušetří skoro 10 000 korun

Rodina Poplatkových ve svém rodinném domku se sedmi člennou rodinou platí 2 500 korun za elektřinu a 3500 korun za plyn měsíčně. To představuje 72 000 korun ročně. Z této částky jim několik tisíc korun vrací na přeplatcích. V případě takto výrazného snížení cen tak Poplatkovi ušetří necelých 8 000 korun za rok v podobě snížení ceny. A další 2 000 korun chtějí Poplatkovi ušetřit úsporami. Snížení cen by tak nemělo vést k plýtvání energií, ale jako další důvod k zabránění plýtvaní a zbytečnému úniku energie. 

Děti se tak zavázaly spotřebovávat méně prádla, aby maminka mohla méně prát a ušetřila tak za elektřinu. Děti si také budou hlídat zavírání dveří a oken, aby se větralo jen maximálně pět až deset minut, a pak už teplo neunikalo oknem ven. Velkou roli také může hrát správné nastavení plynového kotle, aby udržoval stálou teplotu a nedocházelo ke zbytečnému startování a vypínání topení, které spotřebu energie výrazně zvyšuje.

IMG_20201002_100659

Fixace se tentokrát nevyplatila

Ten kdo si cenu v minulosti zafixoval se už v říjnu radovat nebude. V případě fixací se totiž musí posečkat na uplynutí termínu fixace a teprve potom, může dojít k nové nabídce ceny. Fixace se tak v posledních dvou letech rozhodně nevyplatila. Poplatkovi si naštěstí fixaci nezvolili a s vědomím, že koronavirová krize a zpomalování ekonomiky není důvodem k růstu cen, se rozhodli počkat na zlevnění.

Růst cen se přitom neočekává ani v nejbližších měsících. Pan Poplatek, který sleduje zprávy z této oblasti zjistil, že dokud platí nízká cena ropy a tedy i pohonných hmot, a snižuje se poptávka po energiích, klesají i ceny elektřiny a plynu na burzách. S odstupem několika měsíců pak dochází k poklesu cen i v konečných cenách pro domácnosti. Tento stav bude ještě minimálně po celé první pololetí příštího roku přetrvávat.



Od října levnější elektřina a plyn. Rodina Poplatkových ušetří skoro 8 tisíc

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15668559408

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více