Patria Finance měla v červenci rekordní obchodní měsíc roku


03. 09. 2019  23:44     Tisková zpráva     komentáře (0)

Společnost Patria Finance, tuzemská jednička mezi obchodníky s cennými papíry, měla v červenci zatím nejlepší obchodní měsíc roku. Vedle tradičních akcií z pražské burzy a amerických titulů Apple, Amazon nebo Facebook začali tentokrát investoři aktivně obchodovat Netflix a Activision Blizzard. Vyplývá to ze statistik Patria Finance, která je součástí skupiny ČSOB.

Patria Finance měla v červenci rekordní obchodní měsíc roku




 unnamed „Letošní letní sezóna rozhodně není okurková. Červenec byl pro nás zatím nejlepší obchodní měsíc tohoto roku a srpen jej zřejmě ještě překoná. Souvisí to se zvýšenou cenovou volatilitou v Evropě i USA,“ uvedl generální ředitel Patria Finance Tomáš Jaroš.

Zájem o Netflix vznikl po výrazném poklesu ceny na základě zveřejnění špatných pololetních výsledků. Akcie výrobce počítačových her Activision Blizzard se zase dostaly do hledáčku investorů jako investiční příležitost. „Naši analytici jej na konci června zařadili mezi zajímavé investiční tipy,“ dodal Tomáš Jaroš. Úspěšnost investičních tipů akciových analytiků Patria Finance se dlouhodobě pohybuje kolem 70 procent.

Patria Finance loni obchodovala akcie za 57 miliard korun. Meziročně to bylo o 12 procent více. V letošním prvním pololetí objem činil 27 miliard korun, ale silná prázdninová aktivita naznačuje dosažení podobně vysokého celoročního výsledku jako loni.

Téměř polovinu zobchodovaného objemu v Patria Finance dlouhodobě tvoří akcie z amerických burz, vedle výše zmíněných i Alibaba, GE, Microsoft nebo Tesla. Asi čtvrtinu pak obsáhne pražská burza a přes 15 procent německý trh. Zbytek připadá na ostatní burzy včetně londýnské a asijských.

Z českých akcií jsou v centru pozornosti ČEZ, bankovní tituly nebo O2. Za hit lze označit Avast. „Avast určitě patří mezi nejdynamičtěji rostoucí akcie v našem portfoliu privátních osob. Od zahájení obchodování na londýnské a pražské burze si jej už pořídilo přes 700 klientů,“ doplnil Tomáš Jaroš.

Asi desetina klientů obchoduje několikrát měsíčně. Zbylých 90 procent investuje ve středně až dlouhodobém horizontu. „Řada z nich také volí dlouhodobou dividendovou strategii a investuje zejména do českých, ale i zahraničních akcií, které generují dividendový výnos v řádu několika procent ročně, nezřídka i nad pět procent,“ vysvětloval Tomáš Jaroš.

Patria Finance je tuzemskou jedničkou mezi obchodníky s cennými papíry podle spravovaného majetku pro fyzické osoby s objemem přes 37 miliard korun. Na portálu Patria.cz provozuje exkluzívní zpravodajství, které každý měsíc využívá až 100 tisíc unikátních čtenářů. Pravidelně také poskytuje investiční tipy.



Patria Finance měla v červenci rekordní obchodní měsíc roku

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15665263408

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více