Pavla Renčínová:
ZUNO při startu uspělo a na tom stavíme všechny další kroky


08. 12. 2011  01:48     ar     komentáře (3)

Vstup ZUNO BANK na trh v České republice se vydařil. Vyplývá to nejen z prohlášení samotné banky, ale především ze zájmu klientů na trhu. Ten totiž překonal očekávání, za tři měsíce banka získala přes 10 miliard Kč vkladů. Podle sympatické tiskové mluvčí banky Pavly Renčínové však nehrozí, že by v ZUNO usnuli na vavřínech: „ZUNO předsevzalo, že bude dlouhodobě dbát o spokojenost zákazníků, a to je naše předsevzetí bez ohledu na to, jaký rok končí nebo začíná,“ řekla mimo jiné v rozhovoru pro BP.com.





BP.com: Na trh jste vstoupili v červenci letošního roku. Když se ohlédnete zpět, lze konstatovat, že vše proběhlo bezproblémově tak, jak jste očekávali?

První den přišly na náš web tisíce lidí, a řada z nich si hned otevírala v ZUNO účty. Doslova nátřesk byl i v naší ZUNO ZÓNĚ na Václavském náměstí. Nápor jsme technicky zvládli dobře, byli jsme připravení. Horší byl útok na sociálních sítích, kde někdo mluvil našim jménem a účastníky fóra to velmi pobuřovalo. Naštěstí se brzy ukázalo, že s tím ZUNO nemělo nic společného.

.

BP.com: Splnila poptávka klientů vaše očekávání?

Ano, navzdory létu, kdy byla republika vylidněná, navzdory akčním nabídkám jiných bank, ZUNO při startu uspělo, a na tom stavíme všechny další kroky.

.

BP.com: Vaše finanční výsledky jsou konsolidované v Raiffeisen Bank International. Můžete však našim čtenářům přesto prozradit, jak se vám v ČR vede? V jakém časovém horizontu očekáváte bod zlomu, tj. přechod do černých čísel?

České pobočce se daří dobře - za tři měsíce provozu nám klienti svěřili víc než deset miliard korun. To je pro nás velké povzbuzení i závazek.

Bod zlomu, jak jej nazýváte, počítá se spuštěním ZUNO v dalších zemích střední Evropy, později i východní. Jsme banka, která chce postupně otevřít ve všech zemích, kde je naše mateřská Raiffeisen Bank International. Obrat do černých čísel by mohl nastat za pět let, hodně to ale bude záležet na ekonomické situaci v Evropě.

.

BP.com: Rychleji do černých čísel vám jistě pomohou i ušetřené náklady na pobočkovou síť, že?

ZUNO je online banka - to znamená, že máme o 40 % menší náklady než banky s pobočkami. Proto můžeme investovat do klientů přímo - tím, že máme nízké poplatky a současně vysoké úroky na vkladech a spoření. Současně s tím vyvíjíme nové věci - na jaře klientům nabídneme velmi zajímavé půjčky.

.

BP.com: Jak jste zmínila, ZUNO se prezentuje jako pravá on-line banka. Nemáte však přeci jen větší úmysly s rozšiřováním sítě kamenných poboček, popřípadě kiosků?

Nemáme, alespoň ne teď. Pokud nějaké přibudou, budou to opravdu jen kusy. Všechno nám potvrzuje, že jdeme správným směrem. Lidem už nedělá problém jít na internet, založit si tam účet a stejně jej i ovládat. Pokud potřebují radu nebo pomoc, jsme otevření 24/7/365, a to nejsou jen prázdné sliby. Naše call centrum je k dispozici 24 hodin denně, většinou se můžete spojit i s pracovníky přes Facebook nebo chat, všechny kontakty jsou na našich webových stránkách. 

.

BP.com: Chystáte se v příštím roce rozšiřovat produktovou nabídku?

Ano, už jsem to naznačila s těmi půjčkami - půjde o půjčky, kontokorent, později kreditní karty. Dosud lidem dáváme možnost spořit se štědrým úrokem, chceme proto naši nabídku udělat kompletní. Krok za krokem.

.

BP.com: Blíží se konec roku a s ním tradiční novoroční předsevzetí. Jaké si pro příští rok dává ZUNO BANK a jaké si dáváte Vy osobně?

ZUNO BANK děkuje klientům za jejich přízeň, které si skutečně ceníme. Na oplátku jim nabídneme další služby, které se jim, doufáme, budou líbit. Už na začátku si ZUNO předsevzalo, že bude dlouhodobě dbát o spokojenost zákazníků, a to je naše předsevzetí bez ohledu na to, jaký rok končí nebo začíná. A moje osobní předsevzetí? Všechno má ten správný čas :)

.

Foto: ZUNO BANK



Pavla Renčínová: ZUNO při startu uspělo a na tom stavíme všechny další kroky

Re: Hmm
Škoda, že si pamatuji její slavný výkon jako tiskové mluvčí mBank....
Hmm
Chytra a pekna, takovou aby clovek pohledal... Asi prejdu k ZUNO uz pro ten pocit. (-:...
Diskutovat (3)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12579912416

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více