Peníze vyberete z okénka svého auta. Jak u McDonald


02. 08. 2018  00:10     Tisková zpráva     komentáře (0)

BANKY A INOVACE: Po natankování bude stačit popojet několik metrů k dalšímu stojanu – novému typu bankomatu Komerční banky – stáhnout okénko a jednoduše vybrat potřebnou hotovost v „Drive-up“ bankomatu.

Peníze vyberete z okénka svého auta. Jak u McDonald




Tuto novou službu zavádí Komerční banka ve spolupráci se společností Benzina. První bankomat v České republice speciálně určený pro motoristy byl zprovozněn na čerpací stanici Benziny v Argentinské ulici, Praha - Holešovice.

„Službu založenou na americkém modelu ´DRIVE´ mají u nás motoristé spojenou s některými restauracemi rychlého občerstvení. Nyní jako první banka v ČR umožníme řidičům pohodlně vybrat peníze z bankomatu bez toho, že by museli opustit své auto. Další rozšiřování této služby bude záviset na zájmu motoristů,“ uvedla Jana Švábenská, výkonná ředitelka pro Platební a transakční služby.

Speciální bankomat určený pro motoristy je výškově upraven pro pohodlné ovládání z okénka automobilu, a to i v případě SUV nebo dodávek. Bankomat Komerční banky, který byl instalován na Argentinské ulici v Praze, je v provozu 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Kromě výběru hotovosti bude bankomat přijímat i vklady, což ocení zejména podnikatelé, kteří již nebudou muset s tržbou chodit na pobočku nebo hledat jiný vkladový bankomat.

„Jsme největším řetězcem pohonných hmot a také největší kavárnou. Neustále se snažíme nabízet zákazníkům nové produkty a služby. Zavedli jsme wifi zóny s možností dobít si telefony či počítače, spustili jsme aplikaci Mycí linka a nyní nabízíme řidičům další novinku, která zvýší jejich komfort na našich čerpacích stanicích,“ říká Marek Zouvala, ředitel odštěpného závodu Benzina skupiny Unipetrol.

Na celém světě instalováno přibližně 68 800 Drive-up bankomatů, toto číslo představuje cca 2 % z celkového počtu instalovaných bankomatů ve světě. Nejvíce jsou rozšířeny v USA (40 % všech bankomatů) a v Saúdské Arábii (13 %). Dalšími zeměmi, ve kterých podíl Drive-up bankomatů činí vice než 1%, jsou Pákistán, Kanada, Írán, Singapur a Spojené arabské emiráty.

Síť bankomatů Komerční banky je se 760 přístroji třetí největší v České republice. Vkládat hotovost je možné na 268 bankomatech Komerční banky. Z bankomatů KB klienti denně vyberou přes 343 milionů korun. Za stejnou dobu do nich vloží přes 106 milionů korun. Každý měsíc se uskuteční 2,2 milionu výběrů hotovosti.



Peníze vyberete z okénka svého auta. Jak u McDonald

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více