Pět set tisíc korun pro nevidomé. Skupina AXA opět podpořila Světlušku


20. 05. 2015  15:51          komentáře (0)

Finanční skupina AXA navázala na svou tradici a podpořila půlmilionovou částkou projekt Světluška, který pomáhá zrakově postiženým. Šek na pět set tisíc korun obdržel Nadační fond Českého rozhlasu během benefičního večera Světlo pro Světlušku, který se konal tradičně v Pražské křižovatce. Dar bude použit na podporu zrakově postižených jednotlivců i neziskových organizací, které nevidomým pomáhají.

Pět set tisíc korun pro nevidomé. Skupina AXA opět podpořila Světlušku




„Benefiční koncert a předání symbolického šeku je pro nás jedním z každoročních vrcholů spolupráce se Světluškou. Celkem jsme takto během devíti let na pomoc zrakově postiženým věnovali téměř 19 milionů korun“, uvedl Karel Žyla, manažer PR a interní komunikace finanční skupiny AXA. 

„Bez dlouhodobé pomoci skupiny AXA by světlo Světlušky bylo mnohem slabší. AXA významně pomohla Světlušce například s uskutečněním projektu Kavárna POTMĚ na cestách,“ doplnil Přemysl Filip, ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu. 

AXA od roku 2006 pomáhá Světlušce několika způsoby. Vedle finančních darů, které jsou využity stejně jako veřejná sbírka na podporu jednotlivců i neziskových organizací, se její zaměstnanci zapojují jako dobrovolníci. Každoročně pomáhají v Praze stavět Kavárnu POTMĚ, jejíž návštěvníci si mohou vyzkoušet, jaké je to žít v absolutní tmě. Zaměstnanci také spolu s klienty finančně přispívají do kasiček rozmístěných na pobočkách skupiny AXA po celé České republice. 

Benefiční večer Světlo pro Světlušku se konal 25. října v Pražské křižovatce a živě jej přenášely ČT1 a Český Rozhlas – Radiožurnál. Večerem prováděla Lucie Výborná. Pražskou křižovatku (kostel Sv. Anny) rozezněl velký 60 členný světluščí sbor a za doprovodu zrakově handicapovaných umělců vystoupili Chinaski, Xindl X, Bára Basiková,  Cocoman, který je autorem ústředního motivu koncertu Stoupám, ale také operní pěvkyně Dagmar Pecková s nevidomým zpěvákem Radkem Žaludem. V rámci koncertu se také vysílaly reportáže o zrakově handicapovaných sportovcích. Ondřej Vetchý, Václav Vydra a Petra Špalková se vžili do jejich role a zkusili si zdolat potmě skalní vrchol, jezdit na koni či kole. Na podium vystoupili i úspěšní horolezci a pokořitelé K2 Radek Jaroš a Honza Trávníček. Diváky pak také přišel pobavit komik Lukáš Pavlásek.

O projektu Světluška

Světluška pomáhá zrakově postiženým na cestě k samostatnosti. V rámci své činnosti nakupuje potřebné pomůcky, přispívá na výcvik vodicích psů nebo osobní asistenci pro zrakově postižené děti integrované do běžných škol. Světluška už od roku 2003 financuje projekty, které rozvíjí talent a tvořivé schopnosti lidí se zrakovým postižením.



Pět set tisíc korun pro nevidomé. Skupina AXA opět podpořila Světlušku

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15749703632

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2560
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7050
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8560
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3735
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0530
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0756
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více