Petr 28 let. Vybírat hotovost cizí kartou se nevyplácí


09. 05. 2019  06:41     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ČTVRTEČNÍ SERIÁL - PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH LIDÍ: Petr vybral kartou hotovost. Karta bohužel nebyla jeho a na to doplatil. Nyní mu hrozí trestní stíhání. ČTĚTE DÁLE!

Petr 28 let. Vybírat hotovost cizí kartou se nevyplácí




Petr šel s přáteli oslavit narozeniny jednoho z nich. Myslel si, že se jedná o jeho dobrého přítele. Kdyby však věděl jak se v té chvíli mýlil. Zábava byla v plném proudu, alkohol tekl proudem jak už to a takových akcích bývá. Oslavenec všechny hostil a platil průběžně veškerou útratu.

Kolem jedenácté hodiny však došla oslavenci hotovost a neměl na další placení občerstvení a alkoholu. Požádal tedy Petra, zda by doběhl k blízkému bankomatu a vybral z karty oslavence hotovost 15 tisíc korun. V opačném případě by museli oslavu předčasně ukončit a to si nikdo nechtěl vzít na svědomí. Oslavenec zdůvodnil půjčení karty tím, že má rozehranou partii kulečníku, což byla mimochodem pravda a nemůže se vzdálit i kvůli hostům. 

Petr neměl se službou problém. Jednalo se o přibližně 15 minut během nichž dojde k bankomatu, vybere hotovost a přinese ji svému kamarádovi oslavencovi. Petr tedy souhlasil a částku z bankomatu skutečně vyzvedl. Použil přitom k tomu pin, který mu ústě sdělil oslavenec. Vše proběhlo bez problémů. Částku Petr v plné výši předal oslavenci, spolu s kartou. Oslava pak pokračovala až do 3 hodin ráno, kdy velká část hostů odešla zmožená alkoholem.

Petr se probudil kolem poledne toho dne. Začal své ráno běžným způsobem tedy kávou. Poté mu zazvonil telefon. Z telefonu se ozval zástupce policie a požádal Petra aby se dostavil na služebnu za účelem podání vysvětlení. Petra ani nenapadlo o co by se mělo jednat a ani se neptal. Měl přeci čisté svědomí a nic neprovedl.

Teprve na služebně se Petr dozvěděl co se stalo a byl šokovaný. Oslavenec ráno ze strachu z rodičů, a poté co si uvědomil kolik utratil, vymyslel podlý plán. Nahlásil na policii ztrátu karty, a její zneužití zlodějem, který měl být neznámý. Policie poté prozkoumala kamerový záznam z bankomatu a zjistila, že tím "zlodějem" je právě Petr. Petr samozřejmě vylíčil celou situaci tak jak se ve skutečnosti odehrála, ale neměl jediný důkaz pro svá tvrzení. Pro policii byl snadným terčem a jednoduchým řešením celého případu. Petr si vyslechl obvinění z krádeže. Jeho hlavní chybou bylo, že přistoupil na výběr peněz z cizího účtu a z cizí karty, byť byl o tuto službu vlastníkem požádán. Toto požádání však v podstatě nelze prokázat a ani nikdo z účastníků oslavy Petrovi jeho verzi nedosvědčil.

Nikdy proto za žádných okolností nevybírejte sami z cizí karty finanční prostředky. Může se to obrátit proti vám!

 



Petr 28 let. Vybírat hotovost cizí kartou se nevyplácí

Diskutovat (0)