Petra 18 let:
Nakoupila zařízení do cizího bytu. Teď nic nemá


13. 03. 2023  00:56     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PŘÍBĚHY OBYČEJNÝCH LIDÍ: Petra se ve svých 18 letech odstěhovala od rodičů ke svému příteli. Do zařízení bytu v jeho vlastnictví investovala 50 tisíc korun, které si našetřila z brigád. Nyní nemá nic. ČTĚTE DÁLE!

Petra 18 let: Nakoupila zařízení do cizího bytu. Teď nic nemá




Petra neměla nikdy se svými rodiči moc dobré vztahy. Rodiče se o ni moc nezajímali, a ani je nazajímaly názory Petry, ani její přání a touhy. Není divu, že mezi rodiči a dcerou došlo k odcizení. Když se pak Petra seznámila s o dost starším mužem, který ji nabídl možnost u něj bydlet, nečekala ani minutu. Tehdy ještě nevěděla, že dělá největší chybu svého života.

Byt nového přítele Petry totiž nebyl zařízen, resp. se tam nacházel pouze velmi starý nábytek a celý byt potřeboval opravy a menší rekonstrukce. Nadšená Petra nabídla svému příteli, že mu s bytem pomůže a sama nakoupí vybavení tohoto bytu. Petra si totiž po různých brigádách v obchodech jako studentka vydělala a ušetřila skoro padesát tisíc korun. Za tyto finanční prostředky pa Petra nakoupila novou pračku, myčku na nádobí, obývací stěnu a sedačku. Následovaly pak další drobné spotřebiče. 

Petra se tedy nastěhovala ke svému novému příteli a začali spolu bydlet. Její přítel však nebyl tak zamilovaný, jak to původně vypadalo. Začal chodit ven po nocích, vracel se opilý a celá situace došla k bodu, kdy začal být tento člověk Petře zcela otevřeně nevěrný. Petra pak svému příteli jeho chování rázně vyčetla a ten ji ze svého bytu vyhodil. To vše už po dvou měsících společného soužití. Petra se tak během několika minut ocitla na ulici a to bez klíčů od bytu. 

Petře nebylo nic jiného než se vrátit k rodičům a čekala jak se celá věc s jejím přítelem, nyní již bývalým, vyvine. Nic se však nestalo. Přítel s ní odmítl komunikovat a to i elektronicky a tak se po dalších šesti týdnech rozhodla Petra věc řešit. Napsala svému příteli výzvu, aby jí její věci vrátil a vydal. Přítel se s odstupem týdne skutečně ozval a sdělil jí, že u něj v bytě žádné své věci nemá a nikdy neměla a že se nenechá Petrou nijak vydírat. Petra byla zoufalá. Obrátila se na právníka, který jí po prostudování věci a zhodnocení pozice Petry sdělil, že se jen těžko může domáhat vydání věcí z bytu svého bývalého přítele. Předně Petra nastěhovala věci do bytu bez svědků a všechny věci si také na prodejně spolu s přítelem převzali a dovezli si je svépomocí. Petra si ani nepořídila žádnou fotografickou dokumentaci z bytu, která by prokazovala, že její věci a zařízení, které hradila, skutečně v bytě umístěné bylo a je. 

Jediné co mohla Petra prokáza,t byla úhrada uvedených věcí kartou a fakt, že je skutečně v prodejně zakoupila. Už však nelze prokázat, že věci umístila v bytě svého přítele, kde ani neměla trvalé bydliště, ani hlášenou adresu pro doručování zásilek. Petra se pokusila o podání trestního oznámení na policii. To však bylo odloženo, protože ex přítel Petry při výslechu vše popřel a odmítl, že by se majetek nacházel u něj v bytě. Policie žádnou kontrolu bytu udělat nemůže a ani není jisté, že se majetek vůbec v bytě bývalého přítele skutečně aktuálně nachází. 

Petra tak o své věci i finanční prostředky definitivně přišla. Z celé věci vyplývá ponaučení, že žádný svůj majetek bychom neměli ponechávat v místech, bytě, domě nebo na pozemku, který není naším vlastnictvím a ke kterému nemáme žádný vztah. Pokud už toto udělat musíme, měli bychom si alespoň základním způsobem zdokumentovat, že se majetek a věci na tomto místě skutečně nachází, abychom měli v ruce důkazy, které prokáží, že se někdo na náš úkor neodůvodněně obohatil, nebo se pokusil spáchat trestný čin.

 



Petra 18 let: Nakoupila zařízení do cizího bytu. Teď nic nemá

Diskutovat (0)