SPOR O POPLATKY ZA VEDENÍ ÚVĚRU:
Equa bank dostála svému slovu a klienty k dnešnímu dni kompenzovala


24. 03. 2014  14:47     Poplatkyzpet.cz     komentáře (2)

Poplatkové iniciativy se s Equa bank dohodly na speciálních výhodách vrácení poplatků pro klienty Poplatkyzpet.cz, JdeTo.de a bankovnipoplatky.com.  Equa bank k dnešnímu dni připsala mimořádný bonus za řádné splácení hypotéky a vrátila tak poplatky za její vedení a správu všem svým klientům, kterým je do 1. února 2014 účtovala. Je tak vůbec první bankou, která tento krok učinila ze svého vlastního rozhodnutí a bez soudního nařízení.  Zároveň se Equa bank dohodla s iniciativami Poplatkyzpet.cz, JdeTo.de a bankovnipoplatky.com na nabídce pro všechny jejich klienty, kterým vrátí poplatky zaplacené jiným bankám, pokud se do Equa bank rozhodnou převést svůj stávající spotřebitelský úvěr nebo hypotéku.

SPOR O POPLATKY ZA VEDENÍ ÚVĚRU: Equa bank dostála svému slovu a klienty k dnešnímu dni kompenzovala




„Připsání mimořádného bonusu ve výši zaplacených poplatků za správu hypotečního úvěru je v souladu s naším proklientským přístupem a je součástí naší probíhající kampaně Vracíme poplatky. V rámci této kampaně jsme také připravili pro klienty poplatkových iniciativ exkluzivní nabídku, díky níž mohou získat zpět poplatky, které po svých bankách nárokují,“ uvedl Ondřej Hák, ředitel úvěrových produktů Equa bank.

„Krok Equa bank je v tomto ohledu průlomový. Jsme rádi, že se na trhu našla férová banka, která klientům zaplacené poplatky kompenzovala, “ dodává  Mgr. Petr. Němec, který první žaloval banku a získal poplatky zpět.

„Oceňuji konstruktivní a proklientský  přístup Equa bank.  Přál bych si, aby se podobně zachovaly i ostatní banky. Klienti by měli sledovat chování svých bank ve sporu o poplatky a podle toho se v budoucnu rozhodovat, zda u ní zůstanou, nebo si najdou jinou, která se chová ke klientům vstřícněji,“ říká JUDr. Petr Toman,  z advokátní kanceláře Toman, Devátý a partneři, která zastupuje klienty iniciativy Poplatkyzpět.cz

„Dohoda s Equa bank představuje dosažení hned několika cílů našeho projektu: klienti mají možnost neplatit jeden absurdní bankovní poplatek a dostat již zaplacené poplatky zpět. Navíc je s klienty jednáno férovým způsobem a mají možnost se sami rozhodnout, zda nabídky Equa bank využít či nikoliv. Věřím, že podobně dopadnou i jednání s dalšími dvěma bankami“, doplnil JUDr. Daniel Paľko, z iniciativy Poplatkyzpět.cz.

„Za pozitivní v probíhajících sporech o poplatky lze také považovat fakt, že většina bank po tlaku všech tří iniciativ přestala poplatky za vedení a správu úvěrů novým klientům účtovat.  To pokládáme za velký úspěch. Ukazuje se, že tento charakter poplatku je dnes opravdu neudržitelný,“ doplňuje Patrik Nacher ze serveru www.bankovnipoplatky.com.

Od dnešního dne mohou klienti poplatkových iniciativ poplatkyzpět.cz, jdeTo.de a bankovnipoplatky.com při převodu svého stávajícího úvěru do Equa bank získat nárokované poplatky zpět.

V případě převodu hypotečního úvěru do Equa  bank odpovídá výše vrácené finanční částky součtu měsíčních poplatků za vedení a správu úvěru, které klient uhradil původní bance. Maximální výše je přitom vypočtena jako násobek poplatku ve výši 150,- Kč (vychází z průměrného poplatku hrazeného u hypoték u ostatních bank) za období předchozích maximálně čtyř let, tedy do výše maximálně 7.200 korun. Nabídka platí pro žádosti o refinancování hypotéky podané do 31. 8. 2014.

A to samé platí i u spotřebitelských úvěrů s tím, že  maximální výše je vypočtena jako násobek poplatku ve výši 49,- Kč (vychází z průměrného poplatku hrazeného u ostatních bank  za období předchozích maximálně čtyř let, tedy do výše maximálně 2.500 korun. Nabídka platí pro žádosti o refinancování půjčky podané do 31. 8. 2014.

Pokud se klienti iniciativ Poplatkyzpet.cz, JdeTo.de a bankovnipoplatky.com  rozhodnou zmíněnou nabídku využít, mohou kontaktovat Klientské centrum iniciativy poplatkyzpet.cz na čísle 226 230 226 každý pracovní den v době od 08:00 do 16:00 hodin.



SPOR O POPLATKY ZA VEDENÍ ÚVĚRU: Equa bank dostála svému slovu a klienty k dnešnímu dni kompenzovala

Kompenzovala..
vy myslíte přetáhla?:-)...
....
Já bych potřeboval vrátit poplatky za energie, to půjde určitě taky, ne?!!!!...
Diskutovat (2)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16140813584

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2830
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7420
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8565
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3150
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0420
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0812
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více