Právní poradna BP:
Střídavá péče o děti je na vzestupu


15. 04. 2020  07:11     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - PRÁVNÍ PORADNA SERVERU BANKOVNÍ POPLATKY: Čtenářka se dotazuje jaké má možnosti získat do péče své děti. Ve hře je i možnost střídavé péče.

Právní poradna BP: Střídavá péče o děti je na vzestupu




V poslední době se stále častěji řeší poměry nezletilých dětí jejich svěřením do střídavé péče rodičů. Roli v tom hrají i judikáty Ústavního soudu, který už několikrát konstatoval, že děti mají být svěřovány do střídavé péče ve chvíli, kdy jsou oba rodiče stejně schopni se o děti postarat.

Dotaz čtenáře:

Jaká je pravděpodobnost, že můj manžel získá naše dvě děti do své péče a mě je vezme? Jsme v rozvodovém řízení a manžel mi stále vyhrožuje, že mi děti vezme. Je to podnikatel s velkými příjmy, který má velké známosti. Mám tak strach co bude. Zná se tu totiž skoro s každým a já mám obavu, že proti němu nic nesvedu a o děti přijdu.

Odpověď právníka:

Pokud se o děti řádně staráte, děti mají ve Vaší péči zajištěné nutné potřeby a máte k sobě citový vztah, pak bude mít Váš manžel jen velmi malé šance uspět se svou snahou získání dětí do své výhradní péče. Nic na tom nemění ani skutečnost jeho dobré sociální a finanční situace, protože to není to hlavní. Mohu Vás uklidnit, že i v současné době získávají matky děti do své péče ve více než 85 procentech případů. Mám však spíše pocit, že vyhrožováním sleduje Váš manžel jiné cíle, než že by mu šlo pouze o děti. Ve hře je také svěření dětí do střídavé péče obou rodičů, která se nařizuje stále častěji. Tam by měl manžel mnohem větší šanci uspět, než se snahou o získání dětí do své výlučné péče.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ DOTAZY A ODPOVĚDI V NAŠÍ PRÁVNÍ PORADNĚ NALEZNETE ZDE!

Poradnu zajišťuje právní server WWW.PROFIPRAVNIK.CZ



Právní poradna BP: Střídavá péče o děti je na vzestupu

Diskutovat (0)