Přerušení splácení hypotéky


01. 01. 2005  01:00     J. Z.     komentáře (0)

Asi dva roky nazpět jsem jako klient KB s otevřeným hypotečním úvěrem přišel zrušením společnosti o zaměstnání. Ihned jsem vstoupil v jednání s bankou...





Asi dva roky nazpět jsem jako klient KB s otevřeným hypotečním úvěrem přišel zrušením společnosti o zaměstnání. Ihned jsem vstoupil v jednání s bankou, situaci jim popsal, pravidelně banku navštěvoval, na jednání byl vždy pořízen zápis.

Po dvou měsících jsem našel zaměstnání, ihned začal splácet pravidelné splátky a zároveň umořovat dluh předchozích dvou měsíců. Tato operace trvala zhruba půl roku, kdy jsem byl neustále pobočkou ujišťován o naprosto seriozním přístupu a takřka bezproblémovém dění.

Po celou tuto dobu jsem dostával každý měsíc doporučený dopis z centrály KB, který mě upozorňoval na všem známou skutečnost, že jsem dlužníkem a za tento dopis si KB účtovala každý měsíc poplatek ve výši 400,- Kč.

Vrchol absurdity byl, že když byl celý dluh téměř srovnán a řádově scházelo zaplatit tuším 3.000,- Kč, přišel mi z centrály dopis, že záležitost podstupují společnosti k realizaci zástavního práva. To, že společnost účtovala úroky z prodlení je přirozené, ale systémové

upozorňování za 400/měsíčně mi připadá, jako zlý sen.

 

S pozdravem

 

J. Z.



Přerušení splácení hypotéky

Diskutovat (0)