Proč platíme bankám za absolutní absurdity? Poplatkovi říkají stop!


21. 10. 2020  11:18     Miroslav Zeman     komentáře (1)

Proč musíme sakra platit nesmyslné poplatky, když banky vydělávají na úrocích, investicích nebo skutečně specializovaných službách? Proč máme platit bance za tzv. dotaz úřední osoby nebo platit za účet již zemřelého klienta? Jak je možné, že stále banky uplatňují poplatek za předčasné splacení úvěru? Rodina Poplatků absurdní bankovní ani jiné poplatky platit nechtějí! Co vy?

Proč platíme bankám za absolutní absurdity? Poplatkovi říkají stop!




Anketa odhaluje absurdní poplatky

V anketě o nejabsurdnější bankovní poplatek pomáháte odhalit ty nejnesmyslnější absurdní poplatky. Zaplatit na takovém poplatku můžete i tisíce korun. Banky mají podle názoru Poplatkových vydělávat na úrocích z půjček a hypoték, investicích nebo za specializované služby, tak proč sakra musíme platit absurdní poplatky? Pojďte také hlasovat v naší anketě.

V anketě o nejabsurdnější bankovní poplatek můžete okamžitě hlasovat ZDE!

Za jaké absurdity platíme?

Dovedete si představit, že platíte poplatek za dotaz úřední osoby bance? Nebo, že platíte za vedení účtu zemřelé osoby? Nebo další perlička. Co takhle zaplatit bance poplatek za vklad na přepážce třetí osobou? Tato osoba vám něco přinese na váš účet a banka právě vám strhne poplatek za takový vklad. Zní to absurdně, ale skutečně je to realita. Nebo co takhle poplatek za vedení účtu? V době, kdy všechny banky mají povinnost poskytovat alespoň jeden účet bezplatně a existuje celá řada bank, které mají minimální nebo nulové poplatky, je tento také již absurdní poplatek stále živý.

A na kolik vás absurdní poplatky vyjdou

Absurdní poplatky, které považujeme za nesmyslné, mohou přijít klienta velmi draho. Například za poplatek na dotaz úřední osoby zaplatíte u jedné z bank, prozradíme, že se jedná o ČSOB 250 korun + 21 % DPH. U Fio banky pak zaplatíte stejnou částku. U ČSOB pak zaplatíte za výběr z bankomatu vlastní banky 5 korun. Za výběr hotovosti z vlastního účtu na přepážce uhradíte u ČSOB 80 korun. U banky Creditas zaplatíte za výběr hotovosti do 375.000,- Kč 10 korun a nad tuto hranici pak 50 korun. U Monety pak stojí výběr hotovosti na přepážce 80 korun. Za informační sms zaplatíte u RB 4 koruny. Zaslání zprávy sms s mobilním klíčem stojí u Monety 2,50 koruny v případě zaslání na zahraničního operátora. 2,50 korun za notifikační sms uhradíte i u Komerční banky. U mBank zaplatíte z předčasně splaceného úvěru 2 % jistiny, minimálně 1000 korun.

Poplatkovi nejvíce zaplatí právě ne nejnižších poplatcích

Právě nejnižší poplatky jsou pro klienty nejhorší, protože jsou sice nízké, ale o to častěji je klient zaplatí. Typickým příkladem mohou být autorizační sms, poplatky za účetní položky při používání účtů či poplatky za výběry z bankomatů. Poplatkovi si tak právě tyto položky hlídají nejvíce.



Proč platíme bankám za absolutní absurdity? Poplatkovi říkají stop!

Poplatek za automatické stržení splátky
RB před několika lety začala majitelům kreditních karet účtovat 29 Kč za splátku dlužné částky, poku...
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15533049312

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více