Prodlouží se moratorium na odklad splátek? Poplatkovi se vrací ke splácení


02. 11. 2020  10:00     Miroslav Zeman     komentáře (0)

V říjnu končí zákonné moratorium na splácení úvěrů. I Poplatkovi využili tohoto moratoria z důvodu nejistoty, co je v budoucnu čeká. Navíc se odklad splátek i finančně vyplatil. Jen za půl roku moratoria ušetřili Poplatkovi na splátkách 120 000 korun. Nyní začne spolu s Poplatkovými splácet více než 380 000 lidí. Z důvodu druhé a ještě horší vlny epidemie se nyní uvažuje o novém moratoriu na splácení úvěrů.

Prodlouží se moratorium na odklad splátek? Poplatkovi se vrací ke splácení




Odklad splátek až na půl roku hodnotí Poplatkovi jako velmi dobré a účinné opatření na pomoc rodinám, které byly postiženy koronavirovou krizí. Díky tomu se těmto lidem uvolnily prostředky na úhradu životně důležitých výdajů, jako je nájemné a jídlo. V případě pěti dětí rodiny Poplatkových se ještě jednalo o nutné oblečení, protože děti rostou i v době koronaviru.

Spolu s Poplatkovými využilo odkladu splátek i dalších 380 tisíc rodin. Všechny tyto rodiny budou muset začít od listopadu opět řádně splácet. 

Nejnovějším možným řešením je individuální řešení potřeb klientů, kteří se dostali do problémů z důvodu koronavirových opatření, ze strany samotných bank. 

Další možností se kterou se už nyní počítá je sociální dávka přímo na hypoteční úvěr, která se má v následujících týdne zavést. 

Nové moratorium na odklad splátek by bylo reálné pouze v případě, že by koronavirová krize udeřila mnohem tvrději na ekonomiku a příjmy většího počtu lidí.



Prodlouží se moratorium na odklad splátek? Poplatkovi se vrací ke splácení

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16509438224

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více